De magie van Pairi Daiza

Voor alle dierenliefhebbers

Ben jij net zoals ik een grote dierenliefhebber? Prima! Dan zal dit nieuw blogbericht jou zeker en vast smaken! In dit artikel vertel ik je over mijn dagtrip naar Pairi Daiza. Ik neem je mee naar het magische dierenpark in Brugelette, nabij het Henegouwse Bergen.

Laat de magie van Pairi Daiza je verleiden 

Iedereen die al eens Pairi Daiza (voorheen “Paradisio“) heeft bezocht, zal niet ontkennen dat dit groots dierenpark een soort magie uitoefent over alle bezoekers, zowel groot en klein, als jong en oud. Nog voor je het park betreedt, verwelkomen witte ooievaars je, terwijl ze laag zwevend over de grote parking van het park vliegen. Dit is ongetwijfeld een prachtige ervaring. Bij de toegangspoorten van het park word je als bezoeker direct ‘ingezogen’ in de wereld van Pairi Daiza. Vlakbij de ingang bevindt zich de kinderboerderij waar de jongste bezoekers hun hartje kunnen uitleven en zelfs de allerkleinste mekkerende lammetjes kunnen aaien. Verspreid over het hele park zijn er voldoende drank- en eetgelegenheden waar je je dorst kan lessen en je honger kan stillen. Op het einde van de rit kan je nog enkele souvenirs kopen ter herinnering aan een wondermooie dag in Pairi Daiza.

Verken de werelden van Pairi Daiza

Het dieren- en vogelpark Pairi Daiza is thematisch opgedeeld in de befaamde 8 “Jardins des Mondes“:

  1. La Porte du Ciel
  2. La Vallée de la Source
  3. La Lagune
  4. La Terre du Froid
  5. Le Royaume de Ganesha
  6. La Terre des Origines
  7. La Cité des Immortels
  8. La Porte des Profondeurs

Hieronder zie je een afbeelding van de plattegrond van het park met vermelding van de diverse voedermomenten, praktische informatie, dierenshows, nieuwtjes, do’s en don’ts en, uiteraard erg essentieel, een overzichtje waar je jouw favoriete diersoort kan bewonderen.

5963928e43ac3
Bron: Pairi Daiza

Elk continent vertegenwoordigt het koninkrijk van enkele diersoorten. Bijvoorbeeld: het werelddeel “La Terre des Origines” dompelt je onder in de wereld van de “Big Five”: de 5 meest symbolische dieren van het Afrikaanse vasteland: de leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en het jachtluipaard.

Tijdens mijn bezoek lagen bijna alle katachtigen, waaronder de leeuwen en de witte tijgers, te slapen. De olifanten en de neushoorns daarentegen hebben wel hun beste poot voorgezet om de bezoekers een kleine ‘kijk eens hoe ik met zand gooi’-demonstratie te geven.

Ook het pandaverblijf (dat bestaat uit een nagebouwde berg, een bamboebos en een grot die bezet is met prachtige amethisten), gesitueerd in La Cité des Immortels”, is sinds de geboorte van de jonge babypanda Tian Bao een populaire trekpleister. Tian Bao is nu ruim 1 jaar oud en is één van de laatste 1.600 zwart-witte bamboeberen die nog leven verspreid over de hele wereld.

IMG_7986

Panda’s zijn wereldwijd gekend dankzij hun opvallende en karakteristieke zwart-witte, bolvormige uiterlijk en hebben een uiterst hoge aaibaarheidsfactor. Pas op: een panda is en blijft een bamboe-etend roofdier en zal zich verdedigen als het zich aangevallen voelt. Helaas is de panda met uitsterven bedreigd, want deze diersoort is niet zo gewillig om zich voort te planten. De geboorte van Tian Bao werd in Pairi Daiza daarom – en terecht! – beschouwd als een waar mirakel in de wereld der panda’s! Tian Bao lokt tot op vandaag nog steeds duizenden toeristen naar zijn habitat en haalt zelfs de wereldpers. De pandaverzorgers van Pairi Daiza kunnen je niet verzekeren dat je de panda’s effectief zal zien in hun habitat, want panda’s zijn onvervalste dagslapers.

Tijdens onze daguitstap naar Pairi Daiza hadden we echter wel geluk: één van de panda’s lag een dutje te doen voor het raam van zijn verblijf en zo konden wij een uniek kiekje nemen van dit prachtig dier.

Niet alleen de schattige panda’s en de machtige Afrikaanse symbolen hebben elk hun eigen koninkrijk in het dierenpark, maar ook duizenden soorten exotische vogels, roze flamingo’s, nieuwsgierige wasberen, sluwe doodshoofdaapjes, timide koala’s, reuzenkangoeroe’s, nijlpaarden, zebra’s, giraffen en landschildpadden (en nog veel meer andere diersoorten!) hebben er elk hun eigen habitat.

Op ontdekkingstocht

Plan je een uitstap naar Pairi Daiza? Dan stippel je er het best een volledige dag (of zelfs 2 dagen!) voor uit. Met zijn ruim 55ha is het dierenpark zodanig uitgestrekt dat je zelfs met 1 enkele daguitstap amper genoeg tijd hebt om de meer dan 5.000 dieren te bezoeken. In dit park reis je als het ware van het ene continent naar het andere en maak je niet alleen kennis met de prachtige dieren, maar ook met de sublieme fauna en flora en fraaie constructies, zoals spirituele tempels, authentieke wandelpaden en fameuze fonteinen en watervallen. Zo zal de oogverblindende Chinese Tuin (“La Cité des Immortels”) jou zeker en vast de adem benemen. Hier ga je terug in de tijd naar de wereld van het Oude China, bewandel je het Pad der Genezing en bewonder je in alle rust de schitterende begonia’s, mozaïeken en edelstenen.

Een trip naar Pairi Daiza is een ideale zomeractiviteit! Laat je verleiden door de magie van Pairi Daiza en laat mij weten hoe jij dit dierenpark hebt beleefd.

© hellostefaniee

2 gedachtes over “De magie van Pairi Daiza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.