Waarom ik ervoor koos om te beginnen bloggen

Netflix ‘nd chill

Netflix ‘nd chill‘ … Hoogstwaarschijnlijk de meest gebruikte slogan op zondag! Geef toe, iedereen houdt van een chille zondag waarop je ongestoord in je pyjama de hele dag kan netflixen! Ook voor mij betekent zondag rustdag. Op zondag moet niets, alles mag! Wat een heerlijke ingesteldheid! Oké, ik beken: ik ben verslaaaafd aan Netflix kijken in mijn pyjama op zondag, need I say more?!

Maar zondag betekent ook je batterijen opladen om een frisse start te maken op maandag voor een nieuwe werkweek boordevol uitdagingen, een gezonde portie stress en koffiekletsen met je collegaatjes. Ikzelf heb een fulltime en drukke 9-to-5 job, waarbij ik elke dag voor nieuwe uitdagingen sta als rechterhand van mijn werkgever. Ik kijk altijd erg uit naar die verlossende vrijdagavond, wanneer het weekend al om het hoekje loert. Weekend = quality time! All agree?! 

My quality time = hellostefaniee

… én familie, én vrienden, én mijn vriend uiteraard! 

Maar laat ik je nu wat meer vertellen over deze spiksplinternieuwe blog.

Sinds de launch van mijn blog, begin augustus, gaat veel van mijn vrije tijd in het weekend en ’s avonds na het werk, uit naar dit nieuwe, grote project. Toegegeven, sindsdien heb ik véél meer respect voor het leven van een fulltime blogger! Je denkt waarschijnlijk (net zoals ik voordat ik mijn blog publiceerde) dat een fulltime blogger een job en een leven uit de duizend heeft, elke dag kan doen wat hij/zij wil én tegelijkertijd geld verdient. Niets is minder waar. Uiteraard kan ik mijn piepjonge blog nog helemaal niet vergelijken met een succesvolle blog, maar ik begrijp toch een peulschilletje van hoeveel tijd, moeite, creativiteit, denkwerk, … een succesvolle blog opeist.

Voor de launch van mijn blog heb ik een aantal weken lang, elke avond na het werk en een aantal uren in het weekend, intensief gebrainstormd over hoe mijn toekomstige blog er zal uitzien. Ik dacht na over het design, de content, de instellingen voor geplaatste reacties, welke niche en welke doelgroep ik probeer te bereiken, hoe ik mijn ‘about’-pagina opstel, … Ik kocht zelfs het boek ‘WordPress voor Dummies‘ om wat theorie achter de hand te hebben.

Samen met het boek en de conceptuele resultaten van het brainstormen ging ik aan de slag om een blog te creëren met WordPress. Enkel en alleen maar het kiezen van het juiste design nam uren in beslag. Het was een intensief proces van trial and error en ik moest echt met àlle aspecten van de blog rekening houden. Wil je informatie over jezelf in een sidebar of in een footer plaatsen? Dan heb je een design nodig die deze functies aanbiedt. Wil je graag een fotogericht design mét mooie tekstvakken? Prima, WordPress presenteert je tientallen designs.

Een design kiezen gaat gepaard met ontelbare factoren waarmee je als moderator van een blog rekening moet houden. Ik heb waarschijnlijk 15 verschillende designs uitgeprobeerd om uit te testen welk design het beste past bij mijn visie van toekomstige blog. Ik wou bijvoorbeeld een mooie footer om mijn Instagramfoto’s te synchroniseren én ik wou ook een aparte footer voor een aantal social media icons. Dé allerbelangrijkste eis was dat er op de frontpage van mijn blog een flexibele header moest kunnen afgebeeld worden. Na lang te hebben gezocht, heb ik uiteindelijk het ideale design gevonden dat voldeed aan alle eisen op mijn checklist.

Ik vertel je op dit moment over mijn zoektocht naar mijn huidig design in slechts enkele regels, maar in praktijk heeft deze zoektocht mij enkele dagen gekost vooraleer ik, als eeuwige perfectionist zijnde, uiteindelijk tevreden was met het bekomen resultaat.

Goed, ik heb mijn design gekozen, maar het echte werk volgt nog: mijn blog organiseren, content creëren en een contentkalender opzetten, fotomateriaal voorzien, lezersgericht te werk gaan, …

Kortom: als blogger moet je je te allen tijde in de schoenen plaatsen van je doelgroep. Welke content is ‘hot’? Hoe wil je dat je lezers jou als blogger zien? Hoe vaak publiceer je een post zonder je publiek te overbelasten met content? Op welke manier mogen lezers een reactie plaatsen of een post liken? Moraal van het verhaal: nog méér en intensiever te brainstormen dus! Een blog is nooit af, het is een work in progress.

Dit is waarom ik blog

Ik heb mijn blog, hellostefaniee, gecreëerd, omdat ik houuuud van schrijven. Ik hou ook van fotografie, Coco Chanel, roze en kittens, maar schrijven is een passie. Ik ben van opleiding journaliste, dus het ‘schrijven’ zit wel wat in me. Nogal voor de hand liggend, me dunkt. Pas op: journalistiek is niet hetzelfde als bloggen. Journalistiek is op een objectieve manier een verhaal brengen, een blogger uit veeleer zijn/haar eigen mening over een bepaalde topic. Daarin schuilt het grote verschil. Ook nu nog heb ik er nog altijd wat problemen mee om ‘subjectief’ te schrijven. Maar hé, oefening baart kunst, wordt in de volksmond gezegd, dus ik zal mezelf nog wat credit geven in het begin. De beginfase van een blog is een heikel punt en moordend: als je amper lezers bereikt, daalt je motivering om nog verder te werken aan je blog. Da’s een fase waardoor élke blog moet. In het begin haal je 1 like en 26 views, maar hé, dat is wat een begin betekent. Je start klein en groeit (tenzij je er natuurlijk zelf de brui aangeeft en de blog opgeeft). Zo eenvoudig is het.

Oké, ik merk op dat ik mezelf goede moed aan het inpraten ben! Mijn blog is amper een week oud en mijn views liggen ook nog niet hoger dan een dertigtal en een aantal reacties. Maar hé, ik blog graag en die views en likes, weet je wat, da’s mooi meegenomen en spelen (uiteindelijk) een doorslaggevende factor in de overlevingskansen van mijn blog. Wat voor mij echt telt, is dat ik mijn writing skills op deze manier verder kan ontplooien en mijn passie en content (zie ‘Topics‘) kan delen met eender wie geïnteresseerd is.

Toekomstige projecten op Hellostefaniee

Ik streef ernaar om zo transparant mogelijk te schrijven en heb een paar leuke projectjes in petto! Zo heb ik, samen met mijn vriend, eerder dit jaar, een citytrip gemaakt naar Rome (I’m in loooove!) en na onze terugkomst ben ik meteen aan het werk gegaan om een uitgebreide Rome-reportage te realiseren. In de komende weken laat ik deze reportages op je los, stay tuned to fall in love with Rome.

Wat betreft mijn andere projecten: ik licht al een tipje van de sluier (‘home sweet home’), maar voor de rest laat ik je voorlopig in spanning.

Enough said! Aan jou het woord. Jouw mening telt! Heb je tips of opmerkingen? Alles is welkom! Wil je meer weten over mijn liefdesleven of professional career? Gebruik het contactformulier of laat een reactie achter en laat van je horen.

Stefanie

5 gedachtes over “Waarom ik ervoor koos om te beginnen bloggen

 1. Hoi!
  Heel erg bedankt voor jouw superleuke en lieve comment! Blij dat je het mooi vindt!
  Hih, ik heb ook een tijdje gezocht naar die social media icons, ik vind die ook echt nuttig, ook naar de volgers toe.
  Bloggen is top en je leert zoveel nieuwe en leuke mensen kennen, die dezelfde passie delen.
  Tot snel! x

  Liked by 1 persoon

 2. Herkenbaar stuk! =) Ik vind vooral de frontpage van je blog erg mooi. En die social media icons zijn super handig! Die moet ik nog ontdekken op mijn blog geloof ik. :p Ik blijf je in ieder geval volgen, want je schrijft mooi! x

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.