La Bella Roma

Droombestemming

Rome. De hoofdstad van Italië. De stad waar het hemels vertoeven is en waar iedereen van droomt naartoe te reizen. Jarenlang is Rome ook mijn ultieme droombestemming geweest. Je kan je dus wel inbeelden hoe dolenthousiast ik was toen mijn vriend voorstelde om samen met zijn tweetjes een romantische citytrip naar Rome te maken. Mijn geluk kon niet op. Rome! Eindelijk! Maar wat maakt Rome zo speciaal? Wat heeft Rome gemaakt tot wat het nu is? Ik kan jou nu al verklappen dat het o zo gemakkelijk is om verliefd te worden op alle facetten die Rome te bieden heeft. Kom, laat me jou meenemen op mijn stedenreisje naar La Bella Roma en laat je verleiden door de Eeuwige Stad.

Een citytrip naar Rome, de hoofdstad van Italië, is als een culturele wandeling in een openluchtmuseum die een geschiedenis vertelt van meer dan 2.700 jaar lang. In Rome ligt het verleden er bijna letterlijk voor het rapen: je dwarrelt er van het ene historische monument naar de andere toeristische trekpleister.

DSC_0011

La Bella Roma

Rome mag dan wel niet ’s werelds grootste stad zijn, maar het is nog steeds één van de meest historisch goedgevulde steden ter wereld. Het stadsbeeld van Rome weerspiegelt geschiedkundig spektakel, chaotisch verkeer, frivole tradities en trotse burgers. Of je nu Rome bezoekt voor haar bruisende stadsleven, haar culinaire klassiekers of haar gezellige piazza’s en smalle, geplaveide steegjes; er is zoveel te zien en te bewonderen in Rome.  Op elke straathoek sluimert een onverteld verhaal, klaar om ontmaskerd te worden. In Rome is het hemels vertoeven.

“A heady mix of haunting ruins, awe-inspiring art and vibrant street life, Italy’s hot-blooded capital is one of the world’s most romantic and inspiring cities.
A trip to Rome is as much about lapping up the dolce vita lifestyle as gorging on art and culture. Idling around picturesque streets, whiling away hours at streetside cafes, people-watching on pretty piazzas – these are all an integral part of the Roman experience.”The Lonely Planet 

DSC_0599

Rome, here we come!

Tijdens onze citytrip naar Rome, eerder dit jaar, beleefden mijn vriend en ik er vijf grandioze dagen. Met een pak klassiek geschoolde kennis op zak, een behoorlijk grondige voorbereiding en met de camera in de hand vertrokken we samen naar Rome om er ons driejarig jubileum te vieren. Welke stad is nou beter geschikt dan Rome om er de liefde te vieren?!

Het was mijn allereerste keer in Rome en, goh, wat voor een allereerste keer! Tijdens ons verblijf hebben we welgeteld en in totaal 95 kilometer gewandeld doorheen de stad om – quasi – alle bekende (en minder bekende) trekpleisters te hebben bezocht en gezien. Gelukkig liggen de attracties in Rome er voor het rapen en hoef je dus geen nodeloze trips met het openbaar vervoer te maken. Let’s roam the streets of Rome! 

Weetje: In Rome kan je eindeloos veel kilometers afleggen om àlle toeristische trekpleisters te hebben gezien, maar gelukkig hoef je geen 3 kilometer te wandelen om van het ene bouwwerk naar de andere historische site te gaan: alle bezienswaardigheden liggen erg dicht bij elkaar.

 

ACS_0019

Veni, vidi, amavi! 

Denk je aan ‘citytrip‘, dan denk je ongetwijfeld aan: vroeg uit de veren + intensieve wandeltochten langs alle toeristische trekpleisters + traditionele culinaire traktaties. Correct! Zo verging het ook tijdens onze reis. In een bondige resumé en in de vijf daaropvolgende blogberichtjes doe ik onze citytrip uiteen en neem ik je mee op virtuele wandeltocht doorheen La Bella Roma. Wedden dat ook jij in zwijm valt voor de schoonheid van Rome?!

Tekst en foto’s © hellostefaniee

8 gedachtes over “La Bella Roma

 1. Hoi!
  Ik begrijp je volledig! Tijdens een uitstap met school doe je inderdaad enkel maar de verplichte georganiseerde bezoekjes en heb je amper vrije tijd om even in de stad te verkennen (of te gaan shoppen!^^).. I know the feeling!
  Ik raad het je zeker aan om in de toekomst nog eens Rome te bezoeken, maar dan niet in schoolverband 😉

  Like

 2. Klinkt als een fantastische tijd in Rome 😉
  Ik heb ook kilometers gewandeld in Rome, echt gek, maar het is het echt waard.
  Yumm! Ik hou van de Italiaanse keuken.

  Like

 3. Echt heel erg veel. Natuurlijk gewoon de standaard toeristenatracties, verder ook via del corso om lekker te shoppen. En heel veel gewandelt. Maar ook heerlijke patisserie zaakjes om taartjes te eteb

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.