Over Romeinse fonteinen, trappen en pleinen

De ochtendstond heeft goud in de mond

Het is onze tweede dag in Rome. Bij het ochtendgloren komen de eerste zonnestraaltjes al piepen door de gordijnen van onze hotelkamer. In de verte komt het chaotische verkeer in de straten van Rome tot leven. Rome is wakker. Wij daarentegen willen helemaal nog niet opstaan, maar we moeten vroeg uit de veren! Vandaag staat er een grote stadswandeling op het programma. Hop met die beentjes!

Iets na halfnegen nemen mijn vriend en ik plaats aan de ontbijttafel. Mijn vriend, laten we hem vanaf nu D. noemen, schept een paar toastjes met aardbeienconfituur op en neemt een tas warme chocolademelk. Ikzelf voorzie mijn ontbijtbordje van een chocoladeboterkoek, wat magere yoghurt, een kiwi en een glas versgeperst sinaasappelsap. Met een goed gevulde maag en met de camera in de hand trekken we richting het iconische symbool van Rome: het Colosseum.

Een bezoek aan het Colosseum

Via Parco del Colle Oppio, een gezellig parkje waar je ook de ruïnes van het Domus Aurea (het ‘Gouden Huis’ van keizer Nero) kan bezichtigen, wandelen we naar onze eerste bestemming. Vandaag bezoeken we het Colosseum: het iconische symbool en paradepaardje van Rome. Dankzij onze op voorhand gekochte entreeticketjes kunnen we direct aanschuiven aan de kortere wachtrij om het Colosseum te bezoeken. Na een goedgekeurde controle door de metaaldetector aanschouwen we het spektakel. We wandelen een volledig rondje in het Colosseum en nemen de sfeer in ons op. Overal treffen we gereconstrueerde tribunes, bogen, muurtjes en trappen aan. Helemaal op het einde van onze wandelroute in het Colosseum nemen we even de tijd om stil te staan en foto’s te nemen.

IMG_6803

La Fontana di Trevi

In de namiddag kuieren we verder richting Piazza di Trevi: het kleine, maar wondermooie pleintje waar je de Trevifontein (Fontana di Trevi) kan bewonderen. Iedereen kent zeker en vast de wereldbekende Trevifontein! De Trevifontein is een marmerwitte fontein, gebouwd tegen de achterzijde van Palazzo Poli, met helderblauw water, gelegen op een erg krap pleintje waar dagelijks duizenden toeristen kiekjes nemen van deze prachtige trekpleister.

Wist-je-datje? #fontanaditrevi telt meer dan 407.000 berichten op Instagram.

Rome zou Rome niet zijn zonder een sappige legende! De legende van de Trevifontein luidt dat als je met je rug naar de fontein staat en met je rechterhand een muntje over je linkerschouder gooit en tegelijkertijd aan Rome denkt, je in de toekomst gegarandeerd zult terugkeren naar Rome. Als je twee muntstukken werpt, zou je je one true love ontmoeten in Rome. En drie muntstukken gooien zou ten slotte leiden tot een huwelijk (of tot een scheiding).

DSC_0286

Piazza di Spagna

Via Piazza di Trevi lopen we verder naar de Spaanse Trappen bij Piazza di Spagna. In de lentemaanden zijn de Spaanse Trappen prachtig versierd met kleurrijke bloemen. Helaas vond onze citytrip naar Rome net iets te vroeg in het jaar plaats om de bloemenparade te bewonderen. We beklimmen de treden van de Spaanse Trappen helemaal tot boven, waar we een magnifiek uitzicht hebben over Piazza di Spagna.

Villa Medici

De zon brandt in onze nekken, het is ondertussen al meer dan 20 graden en zonder een koele bries voelt het een pak warmer aan. We zoeken opnieuw even de schaduw op en wandelen verder naar Villa Medici, wat vlakbij ligt. Villa Medici is een groot en majestueus landhuis, gebouwd in de 16de eeuw door een hertog van Toscane, vergezeld van een groot park met romantische tuinen (Villa Borghese). Dit landhuis bevindt zich helemaal bovenaan op de Pincioheuvel, waar we een prachtig panoramisch zicht hebben op Piazza del Popolo en de skyline van Rome.

DSC_0321

La Città del Vaticano

Via Piazza del Popolo wandelen we verder naar de oevers van Tiber. Langs het water zien we marktkraampjes van straatverkopers die boeken, houten beeldjes en allerlei souvenirs verkopen.

In de verte zien we de Engelenburcht (‘Castel Sant’Angelo’) oprijzen boven de oever van de Tiber. De Engelenburcht was oorspronkelijk een mausoleum, maar doet nu dienst als museum. Via Ponte Sant’ Angelo steken we de rivier over om verder te wandelen naar het Vaticaan.

Het is bijna avond, de zon begint te schemeren, maar toch is het nog erg druk op het Sint-Pietersplein. We lopen een rondje over het plein en de zuilengalerij en profiteren ervan om leuke foto’s te nemen van de Sint-Pietersbasiliek in het Romeinse schemerlicht.

IMG_6889

Tekst en foto’s © hellostefaniee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.