Ciao, Roma!

Afsluiten in schoonheid

Ons verblijf in Rome zit er – helaas – bijna op: vandaag nemen we het vliegtuig terug naar huis. Voor we echter ’s middags op de bus instappen richting luchthaven, willen we onze citytrip graag in schoonheid afsluiten.

Campo de’ Fiori

Onze eerste stop is Campo de’ Fiori. Campo de’ Fiori is wellicht hét bekendste plein van Rome. Lang geleden was dit plein een grote weide (“campo de’ fiori” betekent in het Nederlands “bloemenveld”: vandaar de oorspronkelijke benaming). Sinds de verhuizing van de grote markt van Rome van Piazza Navona naar Campo de’ Fiori in de 19de eeuw is het plein uitgegroeid tot een waar handelscentrum. Niet alleen de verplaatsing van de markt speelde hierin een grote rol, maar destijds hebben ook duizenden pelgrims hun steentje bijgedragen om van Campo De’ Fiori een internationaal handelscentrum te maken. Campo de’ Fiori lag namelijk aan de pelgrimsroute die via de Engelenburcht naar het Sint-Pietersplein loopt.

Tegenwoordig hebben de toeristen de functie van de pelgrims ingenomen en is Campo de’ Fiori tot op de dag van vandaag nog steeds erg populair. De marktprijzen kunnen hierdoor dus iets hoger liggen, maar iedereen, toerist en inwoner, is bereid een hogere prijs te betalen voor hun producten, al is het maar om het prachtige plein in ere te houden.

Rond 6 uur ’s morgens, bij het rijzen van de zon, openen de kooplieden hun marktkraampjes, waar je dagelijks plukverse groenten en fruit, verse vis, prachtige bloemen en planten, olijfoliën, geurige zeepjes, lekkere alcoholische drankjes en typische snuisterijen kan kopen.  Proef zeker een beker versgeperst sinaasappelsap of een bekertje gevuld met vers gesneden fruit! Rond Campo de’ Fiori vind je talloze, bakkerijtjes, hippe wijnbars, Italiaanse restaurantjes en traditionele cafeetjes. Het is er erg gezellig rondkuieren.

De Italiaanse keuken

Het is ondertussen al middag. We besluiten om onszelf nog een laatste keer culinair te laten verwennen in hartje Rome. Een restaurantuitbater lokt ons naar zijn terras, op een klein pleintje dichtbij een kerkje. Vanop het terras klinkt er aangename, Italiaanse muziek. De ober biedt ons een tafeltje aan. We kiezen voor een huisbereide, overheerlijke pizza en een bijpassend zoet huiswijntje.

Voor de beste Italiaanse keuken, zoals pizza, pasta en lasagne, moet je sowieso in Italië zijn! Bovendien tel je voor een traditioneel Italiaans gerecht amper enkele euro’s neer. Voor een pizza margherita betaal je bijvoorbeeld een luttele 8 euro! Duur hoeft de wijn ook niet te zijn: een eenvoudig, Italiaans huiswijntje valt erg goed in de smaak.

Souvenirs

We kopen nog vlug enkele souvenirs in een zaakje dichtbij het restaurantje en vertrekken dan richting het station om de bus terug te nemen naar de luchthaven.

Deze 5 prachtige (en laten we de keerzijde van de medaille niet vergeten: toch wel vermoeiende, lange wandel-) dagen boordevol culturele ontdekkingen, zon, romantiek en culinaire verwennerij maakten deze citytrip naar Rome onvergetelijk!

Ciao, Roma! ♡

DSC_0411

Ziezo. Dit was het allerlaatste artikel van mijn reisreportage ‘[Citytrip Rome]’. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat jullie hebben genoten van mijn avonturen in Rome. Misschien heb ik je wel overtuigd om ook een citytrip naar Rome te boeken? Dat zou fantastisch zijn! Rome is een adembenemende vakantiebestemming. Ooit keer ik terug naar Rome, dat staat vast.

Tekst en foto’s © hellostefaniee

6 gedachtes over “Ciao, Roma!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.