Aftellen tot Kerstmis

Nog even en het is zover!

Yes! Nog 100 dagen en het is 25 december! Nog 100 dagen en het is Kerst! Nog 100 dagen afstrepen op de kalender en de feestelijke tijd van het jaar breekt aan. Yes!

Voor veel mensen is het aftellen tot Kerst vanaf vandaag begonnen. Ook ik verlang elk jaar opnieuw naar die gezellige feestperiode. Elk jaar vieren we samen en traditiegetrouw met de hele familie Kerstmis en Nieuwjaar. Jij toch ook?! 🙂

Wat Kerst voor mij betekent

Het einde van het jaar is niet alleen een periode van cadeautjes geven en krijgen, uitgebreid dineren en samen feest vieren, maar het is voor mij ook de ideale periode om figuurlijk even stil te staan, te reflecteren over het afgelopen jaar en alles rondom mezelf extra te waarderen. Soms lijkt alles zo vanzelfsprekend, maar je beseft pas hoeveel iets voor jou betekent of van waarde is vanaf het moment dat je datgene kwijt bent. Mijn motto: Geniet van elke dag, zet altijd je beste beentje voor, aanvaard tegenslagen en leer uit je fouten met een geheven hoofd.

Even de kerstfilosofie terzijde. Kerst en de overgang van oud naar nieuw staan voor mij persoonlijk gelijk aan een aantal kernwoordjes: winter, sneeuw, feest en dineren, cadeautjes, een tas warme chocolademelk drinken dicht bij de warmte van het haardvuur, pure gezelligheid, tedere geborgenheid, familie, spiritualiteit, veel liefde en een grote portie geluk.

Meestal worden ook goede voornemens voor het nieuwe jaar opgesomd. Hier doe ik nooit aan mee, want ik vind dat je net het héle jaar door, 365 dagen aaneen, het beste van jezelf moet geven. Maar voor de mensen die echter wel goede voornemens zullen hebben voor 2018: I wish you the best of luck! 🙂

Mijn momentje van geluk

Elk jaar opnieuw verlang ik hartstochtelijk naar het einde van het jaar. Een van mijn favoriete momenten in die specifieke periode is een tas overheerlijke warme chocolademelk te drinken dichtbij een knetterend haardvuur. Het liefst van al trek ik dan een donzige winterpyjama aan om het knus te maken. Zulke (banale) momenten maken mij zo gelukkig. Ze geven mij een warm en liefdevol gevoel vanbinnen. Herkenbaar? 😉

Traditionele kerstdecoratie

Bij Kerst hoort natuurlijk ook de traditionele decoratie! Ik hou van een eenvoudige, maar elegante kerstboom, versierd met glinsterende kerstballen en fijne, fonkelende kerstlichtjes. (en een heleboel kerstpakjes onder de boom! 😉 ) Ik hoef geen slingers in mijn boom of een kerststalletje eronder, nee, ik heb het graag simpel, maar charmant. Gezelligheid en knusheid zijn hier de sleutelwoorden.

Vorig jaar zette ik, samen met mijn vriend, mijn allereerste eigen kerstboom. Proud! Het was mijn eerste Kerst, samen met mijn vriend, op ons nieuw appartement. De kerstboom hadden we cadeau gekregen van mijn mama (nogmaals dank, mams!). De verlichting en kerstballen kochten we zelf. Hiervoor gingen we shoppen in Maisons du Monde. In deze winkel vonden we de allermooiste kerstversiering die we ooit hadden gezien. Net omdat die ook wat prijzig was, kochten we enkel het allernoodzakelijkste. Maar dit jaar gaan we terug naar Maisons du Monde om onze kerstversiering uit te breiden. Ik kijk er alvast nu al erg naar uit!

Ook ik tel vanaf vandaag af naar Kerstmis. Happy times: D-100! 

dsc_0983.jpg
© hellostefaniee (Kerst 2016)

Tel jij al af naar Kerst en Nieuwjaar? 🙂

© hellostefaniee

7 gedachtes over “Aftellen tot Kerstmis

  1. Jaaa! Ik tel zeker af maar ook niet te snel want die leuke periode is zo snel voorbij! Ik geniet ook vooral van de dagen vóór kerst aanbreekt 🤗 de gezelligheid in huis is dan zo fijn en idd dat geeft zo’n warm en gelukzalig gevoel! De kadootjes zijn een leuke extra 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.