Hotel Review: Hotel Sonia Village ****

De herfst is in het land

Heb jij het ook al gemerkt? De herfst is definitief in het land! Het ideale seizoen om prachtige boswandelingen te maken dus! Maar voor je het weet, staat de winter voor de deur. Verlang je ook alweer naar die knusse gezelligheid van de feestperiode, maar hunker je toch stiekem naar die heerlijk warme zomerzon, prachtige zandstranden en een verfrissende plons in het zwembad? Is jouw antwoord ‘ja’? Lees dan vlug verder en laat je verleiden!

Hemel op aarde

Toegegeven, ook ik kijk heel erg uit naar de feestelijke gezelligheid van Kerstmis. En toch verlang ik ook stiekem terug naar een zonovergoten vakantie in Griekenland. Wat klinkt er nu aantrekkelijker dan een all inclusive vliegvakantie naar Griekenland, waar je elke dag kan genieten van cocktails à volonté, kan zonnebaden op een prachtig privé zandstrand en elke dag de mooiste zonsopgangen kan meemaken vanop je eigen terras?

Ik ken zo’n plekje in Griekenland waar je meer locals tegen het lijf loopt dan toeristen. Het is een plek die voor de grote toeristische mainstream nog onbekend is. Klinkt deze plek voor jou als hemel op aarde? Goed nieuws! Ik neem je mee naar Hotel Sonia Village in Chalkidiki.

DSC_1079

Chalkidiki

Wil je op reis naar Griekenland en zoek je graag wat rustiger oorden op? Dan is Chalkidiki voor jou een absolute aanrader.

Chalkidiki is een streek in het noorden van Griekenland. Deze regio behoort tot het Griekse vasteland en valt op door zijn unieke geografische vorm. Chalkidiki is een schiereiland die zich met zijn drie lange ‘vingers’ (Kassandra, Sithonia en Agios Oron) uitstrekt over de blauwe wateren van de Egeïsche Zee.

Sithonia

In de zomer gingen we op vliegvakantie naar Chalkidiki en bezochten we Sithonia. Ons hotel bevond zich op enkele meters van het strand in de baai tussen Kassandra en Sithonia. Het was meteen liefde op het eerste gezicht! Wat een prachtige witte, uitgestrekte zandstranden, fenomenale natuurgebieden en indrukwekkende olijfboomvelden zo ver het oog kan zien!

IMG_5643

Hotel Sonia Village

In Sithonia verbleven we in een erg klantvriendelijk en charmevol Grieks hotel: Hotel Sonia Village. Het hotel bevindt zich in Gerakini, een stadje in het hart van Chalkidiki.

De Griekse architectuur kenmerkt zich in felgekleurde gebouwen, met een sterke voorkeur voor witte en blauwe kleuren en diverse pasteltinten. Ook het hotel beantwoordde aan die typische Griekse architecturale charme.

Het hotel is uitgegroeid tot een modern en veelzijdig familieresort. Het etablissement presenteert ruim 140 volledig uitgeruste hotelkamers, studio’s en appartementjes. Elke kamer ligt verspreid over de site van het hotel, omgeven door leuke tuintjes met kleurrijke, exotische bloemen en planten, olijfboompjes en verlichte paadjes.

DSC_0975

Bovendien biedt elke hotelkamer ook een adembenemend zicht op de Egeïsche Zee. Bij heldere hemel zijn de uiterste geografische punten van de schiereilandjes Kassandra en Sithonia zichtbaar. Dit geeft je een waarlijk spectaculair panorama!

All inclusive

Tijdens ons verblijf verbleven we in een hotelkamer met zicht op zee. Onze hotelkamer was uitgerust met twee eenpersoonsbedden (die samen 1 groot bed vormden), een garderobe, een telefoon, een televisie, een minibar en een badkamer met douche, bad en haardroger. Het bed sliep comfortabel en in de garderobe lagen nog een aantal extra dekens voor koudere nachten.

Dankzij de all inclusive-formule konden we de hele dag lang genieten van heerlijke, huisgemaakte cocktails, een uitgebreid ontbijt en het self-service buffet tijdens de lunch en het avondeten. Ook alle dranken (koffie, thee, water, frisdranken, wijn, bier en plaatselijke alcoholische dranken) waren inbegrepen in de all-in-formule. Het buffet was elke dag gevarieerd en hemels lekker. Dagelijks werden verse groentjes, sausjes, broodjes en slaatjes geserveerd in combinatie met aardappeltjes, pasta of frietjes. Ook verschillende soorten vis en vlees werden elke dag voorgeschoteld. Na de hoofdmaaltijd kan je genieten van een verrukkelijk dessert (fruit, cake, mousses en taartjes).

Ook het interieur van het hotelrestaurant weerspiegelt die typische Griekse stijl: gezellige, kleine tafeltjes met lichtblauwe en –groene stoelen.

Een praktisch pluspunt voor de jonge families onder de hotelgasten: het hotel voorziet ook een aantal kinderstoelen in het restaurant voor baby’s en peuters. Zo kunnen ook de kleinste bezoekers een hapje mee-eten aan tafel!

DSC_1062

Entertainment

Hotel Sonia Village heeft zich ontpopt tot een aangenaam familieresort en is bijgevolg de perfecte keuze voor een geslaagde vakantie met of zonder kinderen. Tijdens het verblijf biedt het hotel de volgende diensten en faciliteiten aan:

 • een privéstrand met beach bar
 • een kindvriendelijk privézwembad met pool bar
 • animatie voor de kinderen
 • Greek Nights (Griekse live muziek, Griekse dans, traditionele Griekse keuken, entertainment)
 • een supermarktje met souvenirshop
 • Café/Pizzeria
 • allerlei sportactiviteiten: basketbal, beach volleybal, tafeltennis, voetbal, outdoor swimming

12 points go to …

Wij beleefden een fantastische vakantie tijdens ons verblijf in Hotel Sonia Village. Dankzij de ideale ligging van het familieresort genoten we van een rustige reis in een adembenemend en ongerept stukje Griekenland. Het buffet verblufte onze smaakpupillen elke dag weer opnieuw. Ook op onze allerlaatste vakantiedag na het uur van check-out mochten we nog een maaltijd in het restaurant nemen. Daarnaast werd onze hotelkamer dagelijks netjes gepoetst.

Kortom, voor een zonvakantie in Chalkidiki is Hotel Sonia Village een absolute aanrader voor jong en oud!

Overtuigd? Boek snel je reis!

Contactgegevens:

Hotel Sonia Village Family Resort
Gerakini, Chalkidiki, 63100
Griekenland
info@hotel-sonia.gr
www.hotel-sonia.gr

Wens je meer informatie over de all inclusive-formule?
http://www.hotel-sonia.gr/newsite/index.php/en/services/services-facilities.html

Tips

Wij boekten onze vliegvakantie naar Chalkidiki met:

 • Travelbird (travelbird.be) (transport hotel – luchthaven inbegrepen in reisformule)
 • Ryanair (ryanair.be) (tip: reserveer online op voorhand je plaatsje in het vliegtuig)
 • Thessaloniki Airport (de busrit van de luchthaven naar het hotel duurt ongeveer een uur)

Ga je op daguitstap? Hier enkele must-sees:

 • Ancient Stageira – Olympiada (archeologische site – geboorteplaats Griekse filosoof Aristoteles)
 • Thessaloniki
 • Vourvourou (prachtige zandstranden en helderblauw zeewater)
 • Huur een bootje en vaar rond Diaporos Island (bluewaterboats.gr)
 • Maak een romantische strandwandeling langs de kust van Gerakini
 • Verken het centrum van Gerakini (tip: ga te voet en ontdek de verborgen parels van Gerakini)

DSC_1047

Tekst en foto’s © hellostefaniee