Redken Intensive Haircaire Treatment

Embrace your hair, ladies! 

Let’s talk about hair! 

Lang haar of kort haar, dik haar of fijn haar: elk haar is uniek. We hebben allemaal verschillende haarlengtes, haarkleuren en haartexturen. Heb je krullend haar? Dan is de kans wellicht heel groot dat je hunkert naar kaarsrecht haar. Het lijkt erop dat we altijd hetgeen willen wat we niet hebben. Dit is ook voor mij het geval. Ik heb jaren verlangd naar het ideale haar… Maar hoe confronterend de waarheid ook is: ik moet het doen met de lokken die ik heb. Sinds kort heb ik me verzoend met mijn ‘moeilijk handelbare’ haardos. Gelukkig bestaan er tal van wondermiddeltjes die mij hierbij hebben geholpen.

Wat ik bedoel met mijn ‘moeilijk handelbaar’ haar en welke wondermiddeltjes ik in huis heb gehaald om dit probleem op te lossen, lees je allemaal in dit artikel!

Mijn haarkleur & haartype in een notendop

Mijn haar valt niet gemakkelijk te categoriseren. Zowel qua kleur, als qua type haar. Dankzij een second opinion van mijn zus (die een opleiding tot kapster volgt) ben ik erin geslaagd om een solide categorisering uit te tikken.

Mijn haarkleur

Ik heb van nature een donkerblonde (of lichtbruine) haarkleur met (onderaan) lichte kopertinten. Een gevarieerd kleurenpalet, dus!

DSC_0021
© hellostefaniee – ter illustratie (opgelet: op het moment van deze foto is mijn haar gekleurd in een tint blond iets lichter dan het natuurlijke kleur)


Mijn haartype

Ik heb van nature volumineuze, droge en golvende haren die snel friseren bij vochtig weer of bij gebrek aan de correcte, voedende haarverzorging. Een heuse haardos, dus!

IMG_8336
© hellostefaniee – ter illustratie: volumineuze, golvende haren

Dagelijkse transformatie

Mijn haar valt dus niet altijd zoals ik het wil. Hoewel ik zonder twijfel erg tevreden ben over mijn natuurlijk blonde lokken en volumineuze haardos, toch is het niet altijd evident om om te gaan met droog haar dat snel friseert. (Mistig weer of een vochtig klimaat mijd ik dus zoveel als mogelijk!) Een volledige hair make-over voor ik de deur uitga, is voor mij een dagelijks ritueel. Een dagelijks ritueel echter tot voor kort…

DSC_0184
© hellostefaniee


Redken Haircare Producten

Dankzij de haircare producten van Redken slaag(de) ik er eindelijk in om stap voor stap terug controle te krijgen over mijn eigen haar. Gedaan met gefriseerd haar! Toedeloe droog haar! Hallo glanzend haar!

Herontdekking van Redken

Ik maakte voor de allereerste keer kennis met de producten van Redken (shampoo en conditioner) toen ik in het lager onderwijs zat. Mijn mama kocht ze bij de kapster of bij de drogisterij. Een tijd lang gebruikten we de haarverzorging van Redken, tot we besloten om een eenvoudigere (en voordeligere) supermarktshampoo te kopen, die ik tot voor kort nog steeds gebruikte.

Het is dankzij mijn zus dat ik de haircare producten van Redken herontdekte. Ze raadde mij aan om onmiddellijk komaf te maken met de shampoo die ik ondertussen al jàren gebruik(te) en om over te schakelen naar een beter merk: Redken. Blijkbaar kan een minder kwalitatieve shampoo je haren op den duur beschadigen. En dit is volgens mijn zus ook gebeurd met mijn haren: ze waren te droog en te broos geworden. Daarom raadde ze me aan om (opnieuw) de haircare producten van Redken te gebruiken.

Internationaal gevestigd topmerk

Wat is Redken? Redken is een internationaal topmerk dat gebruikt wordt in o.a. professionele salons. Redken bestaat ondertussen al meer dan 60 jaar en is een gevestigde waarde in de wereld van kwalitatieve haarproducten, innovatieve haartechnologieën en de laatste modetrends. Het merk is trouwens ook altijd present bij grote modeshows, waaronder die van Parijs, Milaan, New York en Londen. Met Redken kies je zeker en vast niet verkeerd!

Mijn Redken-keuze

DSC_0214
©hellostefaniee

Voor mijn intensive haircare treatment heb ik de volgende producten gekozen. Deze producten sluiten aan bij alle delicate haaraspecten waaraan ik extra aandacht moet schenken:

 • All Soft Argan Oil Shampoo
 • Extreme Hair Strengthening Conditioner for Damaged Hair 
 • Frizz Dismiss Hair Smoothing Mask & Intensive Rinse-Out Treatment
 • Frizz Dismiss Instant Deflate Serum (FPF 30)

Intensive haircare treatment: het proces

STAP 1: SHAMPOO
Ik was mijn haren altijd 2 keer met shampoo (ik spoel uit met warm water!). 1 keer per week gebruik ik ook een speciale zilvershampoo voor mijn blonde lokken.

De All Soft Argan Oil Shampoo van Redken ruikt niet alleen héérlijk, maar voelt ook erg zacht aan. De gelige kleur van de shampoo doet mij onmiddellijk denken aan zonnebloemen.

Deze All Soft Argan Oil Shampoo op basis van arganolie (de naam zegt het al) reinigt op een zeer milde wijze mijn haren. Tijdens het inmasseren van de shampoo voel ik onmiddellijk dat mijn hoofdhuid kalmeert. Mijn haren voelen bovendien opvallend zachter en soepeler aan.  Het ruikt ook hemels lekker!

DSC_0199

© hellostefaniee

STAP 2A: CONDITIONER
Na de shampoo is het tijd voor de Extreme Hair Strenghtening Conditioner for Damaged Hair. Ik heb bewust gekozen voor een conditioner van een andere Redken-serie dan de All Soft-serie. De All Soft Conditioner ontwart, voedt en maakt het haar soepel en handelbaarder, maar de Extreme Conditioner heeft in dat opzicht nog een voetje voor. De Extreme Conditioner voedt en beschermt mijn haren natuurlijk ook, maar op een diepgaander en intenser niveau. Net omdat mijn haarlengtes zodanig droog en mijn haarpunten redelijk broos en beschadigd waren, was een extreme(re) aanpak in dit geval dus een noodzaak. De Extreme Conditioner treedt hier in actie: het ontwart, versterkt, voedt en brengt een glanzende laag aan op mijn haren.

Ik heb altijd al last gehad van moeilijk doorkambaar haar, maar deze conditioner lost ook dit probleem grotendeels op! Na het aanbrengen van de Extreme Conditioner (enkel op de lengtes van mijn haren, niet op de kruin), laat ik het product enkele minuten inwerken, om het daarna uit te spoelen met lauw water.

Waarom is het belangrijk om quasi altijd een conditioner aan te brengen op de lengtes van je haren na de shampoo? Een conditioner ‘sluit’ als het ware je haarschubben en zorgt voor die glans op je haren. Goed gevoede en gehydrateerde haren ogen gezonder en glanzen. Afsluiten met een straal koud water kan zeker en vast geen kwaad.

STAP 2B: HAARMASKER
De volgende stap is het aanbrengen van het haarmasker: de Frizz Dismiss Hair Smoothing Mask & Intensive Rinse-Out Treatment. Ook hier heb ik opnieuw bewust geopteerd voor een haarmasker van een andere Redken-serie die een ander aspect van mijn stugge haren behandelt: de gefriseerde haren.

 

Redken raadt aan om ofwel conditioner te gebruiken na de shampoo, ofwel het haarmasker aan te brengen na de shampoo, maar niet beide producten tijdens dezelfde behandeling. 

Frizz Dismiss biedt een intense voeding tot diep in de kern van mijn haarlokken. Dit masker is ideaal voor mensen met ‘frizz‘-gevoelig haar. Afhankelijk van de hoeveelheid ‘frizz‘ (FPF) laat je het masker tussen de 5 en 15 minuten inwerken. Heb je stug en weerbarstig haar? Opteer dan maar voor een inwerking van een tiental minuten.

Nadat het haarmasker voldoende is ingewerkt, spoel ik mijn haren grondig uit met lauw water. Het verbaast mij hoe zijdezacht, soepel en ontward mijn haren aanvoelen. Zonder overdrijven! En hé, ook dit product ruikt weer fantastisch!

STAP 3: LEAVE-IN OIL SERUM
De laatste stap is de Leave-in Smoothing Oil Serum met een FPF-factor van 30 (de derde hoogste factor voor gemiddeld tot veel ‘frizz‘). Dit wondermiddel beschermt niet alleen mijn haar tegen een hitte van max. 230 graden, maar brengt bovendien ook een glanzende laag aan op mijn lokken. Op die manier is mijn haar hittebestendig wanneer ik mijn Steampod gebruik.

De Leave-In Oil Serum breng ik aan op handdoekdroog haar (enkel op de haarlengtes en haarpuntjes) voor een optimaal resultaat. Wat een glans! En kijk eens aan: geen ‘frizz‘ te bespeuren! Hemels!

DSC_0202

© hellostefaniee

Intensive haircare treatment: het verdict

Ik geef deze Redken intensive haircare treatment een verdiende 9/10! Mijn lokken zien er gezonder uit dan ooit. Ik ben erg tevreden!

Een groot pluspunt is dat de haarproducten van Redken ook helemaal niet zo duur zijn. Goed voor mijn haar én de portemonnee dus! De producten zijn natuurlijk minder goedkoop dan een shampoo van de supermarkt, maar voor kwaliteit geef ik graag een euro extra uit.

Kortom, Redken heeft mijn haren gered en een nieuw leven gegeven. Ik raad iedereen aan, die zich herkent in mijn ervaringen, om Redken uit te testen. Succes!

Wat zijn jouw favoriete haarproducten?

(TER VERDUIDELIJKING: Op alle foto’s, behalve de eerste en de tweede foto hier gepubliceerd ter illustratie, sta ik afgebeeld met nat haar. Nat haar oogt altijd donkerder van kleur dan het natuurlijke haarkleur. Mijn natuurlijke haarkleur wijkt bijgevolg iets af van het haarkleur op de foto’s.) 

© hellostefaniee

9 gedachtes over “Redken Intensive Haircaire Treatment

 1. Hoi! 😃 dankjewel! 😇
  De producten van Redken worden, denk ik, niet verkocht in de supermarkt. Ik heb die ook leren kennen in het kapsalon en dankzij m’n zus die een opleiding tot kapster volgt. Ze prees mij Redken aan omdat je o.a. kwaliteit voor je geld krijgt. 😃
  Welke merken van haarproducten zijn jouw favoriet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.