Beleef magisch Londen met Kerst

Ontdek dé landmarks van Londen in 1 dag

Londen is een immens populaire bestemming voor een (romantische) citytrip. Gooi Kerst in de mix en je beleeft een onvergetelijke tijd in Londen! Ideaal is om een drietal dagen te voorzien om deze hoofdstad (en omgeving) te ontdekken, maar ook in 1 dag is het perfect mogelijk om alle essentiële toeristische hoogtepunten van de Londen te hebben verkend.

In dit artikel bespreek ik enkele praktische tips & tricks om Londen te bezoeken in 1 dag. Welke Londense hoogtepunten we in onze dagtocht opnamen, lees je hieronder.

fullsizeoutput_631

The Tower Bridge & The Tower of London

Onze daguitstap begint aan de O2 Arena, net buiten het centrum van Londen. We nemen de metro in North Greenwich Station richting Londen Bridge, waar we te voet verder gaan langs de Theems naar Shakespeare’s Globe, The Tower Bridge en The Tower of Londen. The Tower Bridge blijft mij telkens weer verbazen! Deze indrukwekkende en unieke brug valt met geen enkele andere te vergelijken. Dit is een British landmark die je sowieso moet gezien hebben.

St. Paul’s Cathedral

Het is nog vroeg in de ochtend. De mist hangt nog boven de stad die stilaan ontwaakt. De lucht is erg vochtig – typisch Engels weer dus! – maar met onze warme wintermuts op ons hoofd en volledig ingeduffeld in een donzige winterjas wandelen we verder naar St. Paul’s Cathedral, waar een gigantische kerstboom het pleintje voor de kathedraal vult. Hier begint Kerst zich te tonen!

Leicester Square

Na een stevige wandeling door de stad van ongeveer 2,4 km bereiken we Leicester Square. Dit plein vind ik één van de charmantste en gezelligste van Londen. Samen met Trafalgar Square en Picadilly Circus behoort Leicester Square tot de grootste pleinen van Londen. Leicester Square heeft vooral een entertainende functie (pubs, winkelketens (M&M Store, Lego Store), straatartiesten, …). Leicester Square is ook hét plein bij uitstek waar de Britse filmpremières plaatsvinden (Odeon Leicester Square Theater). In de kerstperiode vind je er ook altijd één van de mooiste kerstmarkten in Londen.

DSC_0123

Lunch in Londen

Begint je maag te knorren, maar weet je niet waar gegeten in Londen? Geen zorgen! Londense eetetablissementen zijn er bij de vleet en bieden bovendien voor elk wat wils. Je vindt in het centrum van Londen ontzettend veel eetgelegenheden en restaurantjes. Mexicaans, Amerikaans, Italiaans, Chinees of geef je de voorkeur aan Britse kost? Alles is mogelijk! Wij gingen lunchen in een vestiging van Pizza Express, nabij Trafalgar Square, waar je een uitgebreide keuze hebt aan gerechten uit de Italiaanse keuken, vegetarische gerechten, voorgerechtjes en desserts. Tip: bij Pizza Express kan je ook je eigen pizza samenstellen! Onze mening? Een lekkere pizza voor een gezapige prijs!

Historisch Londen: The Big Ben en Westminster Abbey

Na onze lunch wandelen we verder naar een ander historisch kroonstuk van Londen: de Big Ben. Helaas zijn er langdurige restoraties aan de gang, waardoor de toren en een groot deel van het Parliament volledig in stellingen staan. Nabij de Big Ben vind je Westminster Abbey, waar sinds de 12de eeuw de kroningen van de Britse vorsten en vorstinnen plaatsvinden, maar waar ook royale huwelijken worden gehouden, waaronder recent het huwelijk van Prins William en Kate Middleton.

Westminster Abbey is een indrukwekkende kerk, opgetrokken in gotische stijl en is een gevestigde waarde in de Britse geschiedenis.

Over grootse parken en tamme eekhoorntjes in Londen

Na een bezoekje aan Westminster Abbey lopen we verder naar St. James’ Park, één van de acht Koninklijke Parken van Londen (samen met o.a. Hyde Park, Green Park en Kensington Gardens). St. James’ Park ligt vlakbij Buckingham Palace en is bij toeristen en bezoekers vooral geliefd voor de tamme eekhoorntjes en de prachtige natuur in alle seizoenen.

Wist je dat St. James’ Park in de vroege 16de eeuw dienst deed als exotische zoo, waar destijds kamelen, krokodillen, olifanten en grote vogels werden gehouden? Gelukkig merk je er vandaag niets meer van!

De pracht en praal van Selfridges

Een bezoek aan het prachtig versierde Regent Street en Oxford Street mag zeker niet ontbreken tijdens de kerstperiode. Wondermooie verlichting van de ene kant van de straat naar de andere kant van de straat brengt de kerstsfeer volledig tevoorschijn in het straatbeeld. In Regent Street en Oxford Street zijn alle winkels en vitrines erg feestelijk versierd. De kers op de taart is Selfridges, een gigantisch woonwarenhuis, waar je echt alles kunt kopen! Verwacht je aan een massa winkelende toeristen, want Selfridges is enorm populair!

Winter Wonderland

Na wat shopping te hebben gedaan, is het tijd voor een laatste feestelijk evenement: Winter Wonderland. Elk jaar vanaf half november tot begin januari wordt een groot deel van Hyde Park omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Je kunt wel zeggen dat dit het toppunt is van de ‘Britse Kerst’. Winter Wonderland omvat niet alleen een gigantische kermis, maar je waant je er ook even op een Duitse kerstmarkt. Een grote schaatspiste, ontelbare drank- en eetkraampjes en een machtig reuzenrad garanderen je een fantastische tijd in het park! Winter Wonderland is gratis voor elke bezoeker.

DSC_0151

Na 25 km zit het erop

Na het wonderlijke Winter Wonderland is het tijd om de metro terug te nemen om huiswaarts te keren. Na een lange wandeling door Londen van ongeveer 25 km beslissen onze voetjes dat het genoeg is geweest. Wat beleefden we een geweldige dag in Londen!

DSC_0140

Wat bezochten we nog, maar kwam niet ter sprake in het artikel?

Praktische informatie

  • Onze dag startte om 5.00 uur ’s morgens en eindigde om 04.30 uur ’s nachts
  • In totaal wandelden we ongeveer 25 km
  • We reisden met de auto en de shuttle naar Londen
  • Nood aan een warme drank? Starbucks is all around in Londen!
  • Wij dineerden ’s avonds in een Amerikaanse steakhouse en lieten ons jammer genoeg vangen door de prijslijsten van het restaurant. Nu weten we dat alle onderdelen van een menu apart te betalen zijn. Kies je voor steak met friet? Dan betaal je de prijs vermeld op de menukaart voor je steak, maar betaal je extra voor frietjes, sauzen, groentjes en drank! Op het einde van de rit betaalden we uiteindelijk ongeveer 65,00 euro voor 2 personen…

Ook dit jaar staat Londen op onze planning! Nu enkel nog een datum uitkiezen … 🙂

Heb je nog tips voor een bezoek aan Londen? Laat gerust een reactie achter! 

Tekst en foto’s © hellostefaniee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.