Valentijn Special: Hoe ik mijn vriend leerde kennen

14 februari 2018

Vandaag vieren we Valentijn! Hoera! Valentijn is dé (feest-)dag van de geliefden en de ideale gelegenheid om je naasten nog wat extra in de bloemetjes te zetten. Maar hoort niet elke dag een beetje ‘Valentijnsdag’ te zijn? Ik vind van wel. Voor mijn vriend en ik is de hele hetze rond Valentijn té zeemzoet. Oké, mij hoor je helemaal niet klagen als ik een doosje hartvormige pralines of een prachtig boeketje bloemen krijg op 14 februari, maar de commerce rond Valentijn hoeft voor ons niet. Wij vieren Valentijn élke dag!

Een extraatje

Toch willen we graag dit jaar ons beste beentje voorzetten. We hebben niet gereserveerd in een fancy driesterrenrestaurant, neen, wij gaan op reis! Yaaaayyy! Binnenkort vertrekken we op citytrip voor een viertal dagen naar Porto (Portugal). Enkele dagen net voor we het vliegtuig zullen opstappen, valt bovendien ook ons vierjarig jubileum! We vonden dit de ideale kans om deze twee festiviteiten te combineren en liefdevol en feestelijk door te brengen in Porto. Meer over onze toekomstige avonturen in Porto lees je binnenkort in de reisrubriek!

Dubbele ontmoeting

Vier jaar samen. Wat is de tijd voorbijgevlogen! Al sinds onze eerste date tot op vandaag kent onze relatie (zoals elke andere relatie, neem ik aan?) een wisselwerking van ontelbare ups en, ja, ook wel sporadische downs. Gelukkig overschitteren de ups de downs! Als je mij bovendien zou vragen naar een frappant moment in mijn relatie, dan zou ik eerlijk moeten toegeven dat ik zou kiezen voor de manier waarop en hoeveel keer mijn vriend en ik elkaar leerden kennen… ‘Hoeveel keer’, klinkt vreemd, niet? Trust me, ik ben er niet trots op, maar let’s face it, het universum heeft zo zijn eigen mysterieuze werking. Noem het toeval of noem het lot, voor ons is het alleszins een fun fact die ondertussen al vier jaar meegaat.

Het begon allemaal ongeveer vier jaar geleden en enkele dagen voor Kerstmis. Het leek me spannend om iets te doen wat ik nog nooit eerder had gedaan in mijn hele leven: ik meldde me aan op een datingwebsite! Ik creëerde een persoonlijk profiel en was benieuwd naar wat de online datingmarkt mij te bieden had. Al snel ontving ik een berichtje van D., mijn huidige vriend, en raakten we aan de praat. Na een tijdje doofde het gesprek (helaas) ietwat uit en na enkele dagen, waaronder Kerstmis, werd er uiteindelijk niets meer verteld.

De kerstperiode ging voorbij en ondertussen had ik mijn account op de datingwebsite gedeactiveerd (ik had iemand leren kennen). Ongeveer twee maanden later, ergens medio – eind februari, na een op de klippen gelopen minirelatie en door het herhaaldelijk aandringen van mijn zus, reactiveerde ik mijn account op de datingwebsite. En raad ‘ns wie er nog online was! Jazeker, D.! Deze keer was het ikzelf die het initiatief nam om het gesprek opnieuw op gang te brengen. Enkele dagen later spraken we af om samen iets te gaan drinken en zo ging de bal aan het rollen. Vandaag, vier jaar later, zijn we nog steeds samen, ondanks een klein, ongelukkig ommetje.

Toeval? Of toch eerder het lot?

Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat het ons lot was om terug samen te komen, anderen zijn van mening dat de situatie berust op puur toeval. Ik vind het alvast enorm angstaanjagend om erbij stil te staan dat het misschien ook anders zou kunnen zijn afgelopen. In de voorbije jaren heb ik me vaak de vraag gesteld ‘Wat als ik niet opnieuw mijn account had geactiveerd? Wat als ik niet met die andere persoon in zee zou gegaan zijn? Zou ik mijn vriend ooit in het dagelijkse leven tegen het lijf gelopen zijn?‘ De eenvoudige woorden ‘wat‘ en ‘als‘ klinken zo onschuldig, apart van elkaar, maar plaats je ze na elkaar in een zin, dan krijg je een compleet andere nuance! Een griezelige nuance, als je het mij vraagt. Een nuance die je je leven kan doen veranderen. Want ik kan mij geen ander leven voorstellen zonder hem. Het staat vast dat ik mijn vriend nooit in het dagelijkse leven zou ontmoet hebben, alhoewel we niet ver van elkaar woonden… Ik ben mijn zus dus eeuwig dankbaar voor haar vurige overtuiging om er mij aan toe te hebben gezet mijn account op de datingwebsite te reactiveren. De allergrootste dank gaat echter uit naar mijn vriend om mij een tweede kans te hebben gegeven!

img_0121-1

Wil je graag meer details over mijn liefdesverhaal? Laat gerust een reactie achter! 

Tekst en foto’s © hellostefaniee

Een gedachte over “Valentijn Special: Hoe ik mijn vriend leerde kennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.