Hotel Review: Continental Palace ****

Kies voor harmonie tussen prijs en kwaliteit

Net voor het zomerse hoogseizoen van 2017 reisde ik samen met mijn vriend naar het Griekse eiland Kos. We boekten onze vliegvakantie met TUI en beleefden een onvergetelijke vakantie op het eiland. Het hotel waarin een week lang verbleven, ligt vlakbij het paradijselijke strand en de bruisende hoofdstad van Kos. Prima verblijf, dus! Echter, voor ons is niet alleen de ligging van het hotel een doorslaggevende factor. Voor mijn vriend en ik is een comfortabele accommodatie eveneens een belangrijk criterium tijdens het boekingsproces. Een harmonieuze prijs-kwaliteit-verhouding geniet bovendien altijd de voorkeur boven een goedkoper, maar vaak pover verblijf. Ook tijdens onze vakantie op Kos hebben we geboft met onze accommodatie.

Benieuwd? Lees snel onze review!

Het hotel

Continental Palace ****
G. Papadreou str. 85300
Kos, Griekenland
Telefoon: 0030 22420 22737
contiph@otenet.gr
http://continentalpalace.com

De ligging van het hotel

 • op wandelafstand (ongeveer anderhalve kilometer) van het historische centrum van Kos-Stad
 • op minder dan 100 meter van het kiezelstrand (strand gescheiden van het hotel door een openbare weg) en de Egeïsche Zee
 • op minder dan 100 meter van een bushalte
 • op minder dan 100 meter van de jachthaven
 • op minder dan 30 kilometer van de luchthaven van Kos

De faciliteiten van het hotel

 • autoverhuur + fietsverhuur (een absolute aanrader!)
 • gratis privéparking bij het hotel
 • gratis wifi in het hele resort
 • mogelijkheid tot huren van een persoonlijke kluis
 • gratis ligzetels, matrassen en parasols aan het zwembad

Sport & ontspanning

 • zoetwaterzwembad, bubbelbad en kinderzwembad in openlucht
 • zonneterras met grote, exotische tuin
 • betalend: tennis, pingpong, biljart, minigolf
 • enkel in het hoogseizoen: animatie (Griekse avond + livemuziek)

Restaurant & bar

 • restaurant in buffetvorm (Griekse keuken & internationale gerechten)
 • snackbar bij het zwembad
 • bar & tuinbar
 • enkel in het hoogseizoen: wekelijks culinaire Griekse klassiekers

(+) Pluspunten

 • kindvriendelijk hotel
 • toegankelijk voor alle leeftijden
 • alle kamers hebben zicht op zee (lateraal)
 • gastvrije service
 • dagelijkse poetsdienst
 • warm onthaal (24/24)
 • typisch Griekse vakantiegevoel (!)
 • gratis wifi in het hele resort (!)
 • erg vriendelijk hotelpersoneel (!)

(-) Minpunten

 • ietwat verouderd hotel (niet ultramodern, krakende bedden, basic badkamer)
 • opgelet: bij formule vol pension is alle drank te betalen bij buffet

(!) Onze mening

Wij verbleven een week lang in Continental Palace en merkten onmiddellijk waarom toeristen hier zo graag terugkeren. Eerst en vooral is de ligging van het hotel subliem. Continental Palace bevindt zich op wandelafstand van het centrum van de hoofdstad van Kos, op minder dan 100 meter van het strand, de bushalte en de jachthaven. Je hoeft in principe geen wagen te huren om de buurt te verkennen of om inkopen te doen in een lokale supermarkt: alles is erg dichtbij! Zo is er een supermarktje op amper enkele minuutjes wandelen van het hotel, waar je gekoelde dranken en heerlijke ijsjes kunt kopen, maar waar je ook terecht kunt voor een extra tube zonnecrème, vers fruit of souvenirtjes.

Niet alleen de ligging van het hotel, maar ook de architectuur van Continental Palace laat een memorabele indruk na. Vanop straat rijzen twee grote, witte blokken op achter de palmbomen en vlaggenmasten. Het hotel is niet ultramodern, maar voldoet wel aan alle eisen van de hedendaagse toerist. Verblijf je toch liever in een ietwat moderner hotel? Geen probleem, die vind je er ook! Het witte gebouw vertoont een staaltje van typisch Griekse architectuur element en bezorgt je onmiddellijk het ideale Grieks vakantiegevoel.

Reis je met TUI naar Kos, dan is de kans groot dat je samen met een bus vol toeristen wordt gedropt aan de receptie van het hotel. De busrit naar de receptie is een belevenis op zich: de ingang van Continental Palace bevindt zich echter niet op de stoep van de straat, maar bereik je via een lange oprit met langs beide kanten kleurrijke bloemen en exotische planten. De receptie is voorzien van airconditioning (en geloof me, een frisse bries is vaak heel welkom bij hete temperaturen!) en een hoekje waar je nuttige informatie over Kos kunt terugvinden (flyers, informatiebrochures, …).  Wil je even neerploffen in een comfortabele fauteuil na een lange reis? Dat kan! Wandel even door en je komt terecht in de bar, waar je naar hartenlust kunt relaxen en van een heerlijk zomerse cocktail kunt slurpen. Ook het ruime en rustige terras is de ideale plek om even te genieten van een verfrissing en versnapering. Ga zeker ook eens plonsen in het zwembad of trek enkele baantjes tijdens een zwoele zomerdag; het koele water doet wonderen in hete temperaturen.

Heb je honger en is het tijd om te eten? Het buffetrestaurant staat volledig tot jouw beschikking! Er zijn tafeltjes bij de vleet, dus je hoeft nooit te vrezen om geen plaats te hebben tijdens drukke lunchuren. Na het kiezen van je tafel spreekt het hotelpersoneel je al snel aan om je drankbestelling op te nemen. Je hebt keuze uit alcoholische en niet-alcoholische dranken. Het buffet biedt je een uitgebreide selectie aan versgebakken brood, groenten en fruit, sauzen, vlees en/of vis, pasta, aardappelen, frietjes of Griekse culinaire klassiekers. Ga op het einde van je maaltijd zeker nog een bordje opscheppen aan het dessertbuffet: daar ligt altijd wel wat lekkers! Kortom, het buffet biedt voor ieder wat wils én je gaat nooit met honger van tafel!

Voor velen onder ons is het altijd een spannend moment wanneer je voor de eerste keer de deur van je slaapkamer in het hotel opent. Laten we eerlijk zijn: je kamer maakt of kraakt je reis. Schuif je het gordijn open, maar bots je op een betonnen muur in plaats van op het beloofde zicht op zee? Wel, dan lost dit zeker niet je droomverwachtingen in. Daarnaast is het ook nooit aangenaam om te slapen op een te harde of te zachte matras. Rugpijn kan je missen als kiespijn tijdens je vakantie! Voor mij persoonlijk viel de matras prima mee, mijn vriend daarentegen vond de matras net iets té hard om op te slapen. Voor het overige hadden we het geluk een ruime kamer te hebben, met terras en lateraal zeezicht. Onze slaapkamer was zelfs zo ruim dat we erin konden dansen! De badkamer was ietwat aan de kleine kant, maar voorzien van alle essentiële sanitaire voorzieningen (toilet, bad, douche, lavabo, haardroger).

Heb je veel kledij mee of wil je je reiskoffers opbergen? Geen probleem! Er is voldoende kastruimte voorzien in de kamer. Meer nog, voor de koudere nachten liggen er extra dekens in de kast die je kunt gebruiken om die koude voetjes op te warmen. Bovenop alle extra kastruimte, warme dekens en kapstokken, biedt de kamer je nog een extra troef: een eigen mini-koelkast! Van deze faciliteit hebben mijn vriend en ik gretig gebruik gemaakt. We vulden deze koelkast met flesjes water en vers fruit om die dan te kunnen meenemen op daguitstap. Pas op: de mini-koelkast is reeds gevuld met drank, maar die drank is te betalen.

Ook op vlak van hygiëne en netheid scoort Continental Palace een aantal puntjes bij ons. De poetsdienst van het hotel kwam elke dag langs om de kamer netjes te poetsen, de bedden op te maken en de badkamer te voorzien van vers gewassen badhanddoeken. De poetsdames van het hotel verdienen een dikke pluim voor deze uitstekende service!

Samengevat, we hadden zeker niet te klagen over onze ruime kamer die voorzien was van alle essentiële elementen om ons verblijf aangenaam en comfortabel te maken.

Onze rating

Tot slot geven wij ons verblijf in Continental Palace een verdiende 8,5/10! Als we ooit terugkeren naar Kos, dan opteren we zeker en vast om opnieuw in dit hotel te verblijven.

P.S.: Neem zeker een kijkje op de website van Continental Palace voor meer foto’s! 

Tekst en foto’s © hellostefaniee

Een gedachte over “Hotel Review: Continental Palace ****

Reacties zijn gesloten.