Hotel Review: The Rex Hotel ****

Kort en klein, krachtig en fijn

Medio maart pakten mijn vriend en ik onze reiskoffers en vertrokken we op tweedaagse citytrip naar Porto, dé thuishaven van portwijn en de tweede grootste stad van Portugal.

We boekten onze trip via Travelbird en kwamen zo terecht bij het hotel waar we drie nachten verbleven. Onze vakantie in Porto was kort, bewolkt en frisjes, maar tegelijkertijd ook krachtig, indrukwekkend en charismatisch. Uiteraard droeg ons hotel een aardig steentje bij aan deze fijne beleving in Porto.

Benieuwd? Lees snel onze review!

ACS_0005

Het hotel

The Rex Hotel
Praça da República 117
Porto, 4050-497
Portugal
Telefoon: +351 222 074 590
hotelrex117@gmail.com
http://hotelrex.pt 

De ligging van het hotel

 • gelegen aan het plein ‘Praça da República’ (prachtig uitzicht op het park vanuit de hotelkamer!)
 • op ± 5 minuten wandelafstand van het metrostation
 • op ± 10 minuten wandelafstand van het centrum van Porto

De faciliteiten van het hotel

 • gratis wifi in het hele complex
 • rookvrij hotel
 • 24-uursreceptie
 • lift
 • parking (betalend)
 • diverse kamers: superior family room, superior double room, superior twin room, standard family room, standard double room, standard twin room, standard triple room, basic double room, basic family room 

Restaurant & bar

 • continentaal ontbijt in buffetvorm met lokale producten
 • geen restaurant, noch bar

(+) Pluspunten

 • prachtig gerestoreerd hotel
 • kleinschalig en gezellig
 • ruime hotelkamer
 • moderne badkamer
 • verwarming & airconditioning in hotelkamer
 • gratis televisie & wifi
 • klantvriendelijk
 • dagelijkse poetsdienst
 • warm onthaal (24/24)
 • centraal gelegen
 • zicht op groen park

(-) Minpunten

 • pover ontbijt

(!) Onze mening

The Rex Hotel

The Rex Hotel is gehuisvest in een prachtig 19de eeuwse herenhuis. Het hotel werd recent (2017) gerenoveerd en geüpgraded naar de standaard van de moderne toerist.

The Rex Hotel is een unieke parel in hartje Porto en weerspiegelt alles waar Porto voor staat: charme, gezelligheid, historie, kleinschaligheid & mondaniteit. Het hotel straalt bovendien historische elegantie uit dankzij haar stijlvolle interieur, hoge authentieke plafonds, antiek houten meubilair en, last but not least, een absoluut indrukwekkende eikenhouten trappenhal.

The Rex Hotel is een echt plaatje. Het appelblauwzeegroene exterieur en typische architectuur passen perfect in het straatbeeld van Porto.

Hoedje af voor de eigenaars van The Rex Hotel, want zij zijn er meer dan in geslaagd om het historische pand om te toveren tot een geraffineerd en contemporain verblijf, zonder die historische elegantie te verloochenen.

ACS_0013

Centrale ligging van het hotel: niets dan voordelen

Op de ligging van het hotel hebben wij helemaal niet aan te merken. The Rex Hotel situeert zich quasi in het centrum van Porto  en op een tiental minuutjes wandelen van het historisch centrum, Ribeira. Het metrostation ligt op een grote 5 minuten wandelen van het hotel. Zo bereik je de rest van de stad en het toeristische centrum in een mum van tijd!

Uitkijkend op het groene park aan de overkant van de straat, heeft The Rex Hotel een mooie troef in handen. Schuif je ’s morgens de gordijnen van je hotelkamer open, is het eerste wat je ziet een prachtig groen park temidden in de stad. In de zomer zie je er vaak kinderen spelen, sporters of Portugezen die er hun hondje uitlaten.

De hotelkamer

Het subliem gerenoveerde hotel biedt aan haar gasten meer dan een handvol diverse hotelkamers om uit te kiezen en verwelkomt op die manier echt iedereen. Ga je op business trip naar Porto, reis je samen met je partner of met 7 andere familieleden? Geen probleem! The Rex Hotel biedt voor elk wat wils.

Mijn vriend en ik opteerden voor de ‘superior double room‘. Hierin was inbegrepen: een groot dubbelbed, verwarming, airconditioning, televisie, wifi, sanitaire voorzieningen, inloopdouche. Wij waren erg tevreden over onze ruime, moderne hotelkamer. Het bed was hemels om in te slapen. Over de sanitaire voorzieningen hebben we zeker en vast geen klachten: de badkamer was meer dan in orde. Ik durf zelfs te zeggen dat dit één van de modernste badkamers was die we ooit op vakantie hebben gehad. Top!

Karig ontbijt

Het enige minpuntje aan het hotel was het povere ontbijt. Naar onze mening mocht dit wat uitgebreider. Het ontbijt bestond voornamelijk uit toastbrood, kleine koffiekoekjes, sneetjes cake, plakjes kaas en ham, cornflakes, yoghurt en confituur. Na elkaar opgesomd, klinkt het alsof het ontbijt wél degelijk overvloedig was, maar voor alle gasten waren er telkens maar een beperkt aantal koffiekoekjes (1 soort) of slechts 2 soorten confituur – om maar aan te tonen dat de kwantiteit ondermaats was. Van fruit was er jammer genoeg ook geen sprake. Wàt er voorzien was, was uiteraard lekker, maar het zogezegde continentale ontbijt mocht voor ons toch iets extensiever.

Kortom

Samengevat, afgezien van het povere ontbijt, hadden we zeker niet te klagen over onze ruime kamer die voorzien was van alle essentiële elementen om ons verblijf in het adembenemende historische hotel aangenaam en comfortabel te maken.

Onze rating

Tot slot geven wij ons verblijf in The Rex Hotel een verdiende 8,5/10! Als we ooit terugkeren naar Porto, dan opteren we zeker en vast om opnieuw in dit hotel te verblijven.

P.S.: Neem zeker een kijkje op de website van The Rex Hotel voor meer foto’s & boeking information! 

Tekst en foto’s © hellostefaniee

6 gedachtes over “Hotel Review: The Rex Hotel ****

Reacties zijn gesloten.