Hellostefaniee bestaat 1 jaar!

Piepers, toeters en bellen

Exact één jaar geleden zag een nieuwe blog het levenslicht: hellostefaniee.com. Een nieuwe blog boordevol spannende reisverhalen, heerlijke receptjes en persoonlijke lifestyle-artikels. Een gloednieuwe blog met een doel, een streven en een passie voor het woord. Een blog vanuit het hart.

In één jaar tijd heb ik 50 artikels met veel liefde geschreven, professioneel geredigeerd en enthousiast gepubliceerd. Oh, als je eens wist wat voor een adrenalinerush er door mijn lijf ging telkens ik op de ‘Publiceren’-knop klikte! Toegegeven, een totaal van 50 artikels is niet zo’n groot aantal. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om de blog te voorzien van een beperktere, maar kwalitatieve inhoud, dan het omgekeerde scenario. Vanuit het standpunt van een afgestudeerd journaliste is het fatsoenlijker om kwaliteit te verkiezen boven kwantiteit. En zo geschiedde…

IMG_8336

Enkele persoonlijke artikels:

→ Waarom ik ervoor koos om te beginnen bloggen, lees je hier.

→ Hoe ik bloggen combineer met een fulltime job én een huishouden, lees je hier.

→ Waarom ik komaf maakte met Swarm, de check-in applicatie, lees je hier.

→ Waarom ik altijd uitkijk naar de kerstperiode, lees je hier.

01 augustus ’17 ∼ 01 augustus ’18

Wat allemaal gebeurde tussen 1 augustus 2017 en 1 augustus 2018, wel, dat is een heuse hoop! Hieronder een beknopte samenvatting.

Journalistieke inspiratie

Mijn verhaal start in juli 2017, toen op een dag een vlaag van inspiratie mij trof en ik besloot een blog te starten. Het schrijven van teksten en spelen met woorden zit al van kinds af aan in het bloed. Het was dan ook niet meer dan logisch dat ik na het secundaire onderwijs ervoor koos om een journalistieke opleiding te volgen. Na drie jaar studeren en volledig klaargestoomd voor de arbeidsmarkt, leverde deze hogere opleiding mij helaas geen fulltime job op het  einde van de rit. Vacatures waren er wel, maar die waren veelal freelance van aard; iets wat mij niet kon bekoren, aangezien ik op zoek was naar een voltijdse baan. Na een moeizame en langdurige zoektocht naar een job in de mediasector gaf ik mijn droom van een professionele carrière in de journalistiek uiteindelijk op. Een tijd lang liet ik mijn passie voor het schrijven links liggen, tot natuurlijk die welbepaalde dag in juli 2017. Vanaf die dag ging de bal weer stevig aan het rollen en werd de journaliste in mij herboren. Met een grote dosis inspiratie ging ik terug aan de slag.

Vooraleer de blog de wereld in kon gestuurd worden, moest er natuurlijk heel wat voorbereid, onderzocht en gebrainstormd worden. Het integrale voorbereidingsproces nam een aantal weken in beslag. Uiteindelijk brak augustus aan en daarmee ook de dag van de lancering. Hellostefaniee.com ging voor de eerste keer voor het grote publiek online op 1 augustus 2017. Geloof me, dit was een zeer spannende dag! Ik wist dat mijn blog niet meteen een kaskraker ging worden (dat is het trouwens tot op vandaag nog steeds niet), maar dat is ook niet mijn bedoeling. Voor mij telt niet het aantal lezers of volgers of de populariteit van de blog. Nee, het is de voldoening na publicatie en het amusement dat belangrijker is. Mijn passie is schrijven, verhalen vertellen en die verhalen visualiseren. Zoals ik al eerder had vermeld, verkies is kwaliteit boven kwantiteit.

Kortom, mijn journalistieke skills verloochenen, dat zat er voor mij niet in. Mijn journalistieke skills verder ontplooien, dat is een weg die ik maar al te graag insla en wens verder te blijven bewandelen.

IMG_5680

Passie voor reisreportages

Het is voor velen duidelijk: ik specialiseer mij in reisverhalen, want dat is het thema waarover ik nou eenmaal het liefste schrijf. Het valt niet te ontkennen dat er zoveel over te vertellen valt! Hotel reviews, citytrips, zonvakanties, roadtrips, … alles komt aan bod op de blog. Ik voorzie mijn artikels ook steeds van bijpassend fotomateriaal (alle foto’s zijn van eigen hand). Ik voeg ook steeds, in de mate van het mogelijke, een feitelijke toets toe aan mijn reisreportages. Een historisch feitje, een waargebeurd verhaal, een filosofische regel… noem maar op! De meeste reportages schrijf ik vanuit persoonlijk standpunt (ik-vorm), maar het komt hier en daar voor dat ik het artikel heb opgesteld in de tweede en derde persoonsvorm. Dit maakt het artikel een tikkeltje wetenschappelijker en interactiever (vooral bij het gebruik van de jou-vorm).

Hier vind je alle reisreportages terug.

DSC_0357

Persoonlijke noot

Het afgelopen jaar was een ware rollercoaster van emoties. Op bepaalde momenten stond mijn leven echt op zijn kop. Klopt, hier op hellostefaniee.com geef ik mezelf niet vaak bloot. Sporadisch post ik een vaag stuk over mijn privéleven, maar daar blijft het ook bij. Ik ben niet iemand die zichzelf graag blootgeeft. Ik sta niet graag in de spotlights. In tegenstelling tot wat ik vooraf dacht, bleken die persoonlijk getinte artikels vaak meer aandacht te krijgen dan andere stukken. Zo schreef ik enkele maanden geleden een post over de producten die ik gebruik voor mijn haren en mijn bevindingen en deze post trok opvallend meer lezers. Een andere, populaire post ter ere van Valentijn ging dan weer over hoe ik mijn vriend destijds had leren kennen. De resultaten waren frappant en hierdoor besefte ik dat het niet ‘schandelijk’ is om mezelf meer te tonen en meer over mezelf te vertellen. Het is bijlange nog geen nieuwjaar, maar dit is alvast een ‘nieuwjaars’-resolutie: meer over mezelf vertellen, hier op de blog.

Laat ik mijn goede voornemens maar meteen vervullen en dit artikel met een persoonlijke noot eindigen.

Er is heel wat gebeurd sinds 1 augustus 2017, maar het allerbelangrijkste was toch wel de aankoop van ons huis! Ja, mijn vriend en ik hebben samen een huis gekocht. Een nieuwbouwwoning om preciezer te zijn. Ik kan je vertellen dat fantastisch spannende (en daarmee gepaard: minder positieve) tijden aanbreken. Binnenkort verschijnt hier op de blog een volledig nieuw artikel gewijd aan deze stap in ons leven. Het wordt een verslag vol tips & tricks (ik ben notarismedewerkster, dus je kunt wel zeggen dat ik op de hoogte ben van de kneepjes van het vak), foto’s, persoonlijke ervaringen en emoties. Stay tuned!

In het afgelopen jaar hebben mijn vriend en ik – uiteraard – ook een nieuw stukje van de wereld ontdekt. In maart zakten we af naar Porto voor een romantische citytrip om ons vierjarig jubileum te vieren en in mei gingen we op roadtrip door de Schotse Hooglanden. Wat een avontuur! Het was trouwens in Porto dat mijn vriend en ik de vastgoedmakelaar in België hadden opgebeld om te zeggen dat we het huis wilden kopen. Deze citytrip is voor ons dus meer dan speciaal en een levenslange herinnering.

→ Alle reisverslagen over Porto lees je hier.

→ Wil je meer te weten komen over onze avonturen in Schotland, klik hier. (P.S.: er volgen nog meer reportages over Schotland!)

Op naar het 2de jaar!

IMG_1452

Tekst en foto’s © hellostefaniee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.