Daguitstap naar Brussel

Met de trein naar Oostende … Brussel!

Afgelopen zaterdag trokken mijn vriend en ik voor één dag naar Brussel, de hoofdstad van ons Belgenlandje. We bezochten de bloemrijke Grote Markt, aanschouwden een versierde Manneken Pis en wiegden mee op de melodie van de fanfare die door de winkelstraten marcheerde. Het was een dag vol zon, vreugde en in het bijzonder een dag vol nieuwe ontdekkingen! 

img_2164

Lunch @ Quick

Eens aangekomen in het ondergrondse treinstation van Brussel – Centraal wandelen we rustig naar de Grasmarkt. Het is ondertussen bijna middag en dat weten onze magen precies, want die beginnen al stevig te knorren. Tijd dus voor een knabbel! En als geroepen waait een overheerlijke geur van versgebakken, goudgele frietjes onze richting uit en lokt ons naar de overkant van de Grasmarkt. Ik weet het. Gezond is het niet, maar lekker wel! Mijn vriend bestelt de originele Formidable en ik waag me voor de allereerste keer aan de Formidable Chicken. Ik ben helemaal geen ‘hamburgerpersoon’, maar de Formidable Chicken is verrassend lekker! Mmm!

Toeristisch Brussel

Na ons buikje rond te hebben gegeten in de Quick besluiten we om één van de bekendste toeristische trekpleisters van Brussel te bezoeken: Manneken Pis! De wandeling ernaartoe is niet lang, maar onderweg kijken we toch onze ogen uit. Het is druk in hartje Brussel: van grote groepen selfienemende Chinezen tot een indrukwekkende fanfare die de straat op stelten zet. Alle toeristen staan op de tippen van hun tenen om maar een glimp op te vangen van de voorbijgaande fanfare. Het is drummen voor een foto! En niet enkel voor de stoet, maar ook voor de trots van Brussel: Manneken Pis. Je vindt het standbeeld gemakkelijk op de hoek van een kruispunt in het hart van de stad, waar een massa toeristen poseren voor Manneken Pis. Groot is ie helemaal niet (slechts 58 centimeter), maar het ventje op de sokkel is wel één der vaakst bezochte trekpleisters van België!

Apple Store

De reden waarom mijn vriend en ik een dag naar Brussel afzakten, was niet zozeer omdat we Manneken Pis in levende lijve wilden zien (zó spectaculair is ie nu ook weer niet), maar omdat we zó graag de nieuwe iPhones en Apple Watches wilden uittesten. Apple-fans, much! En waar dit beter te doen dan in een Apple Store!

Ben je zelf nog nooit in een Apple Store geweest, dan raad ik je aan om dergelijk bezoekje zeker in te plannen in je agenda. Zelfs als je geen Apple-fan bent. Elke Apple Store is zodanig indrukwekkend dat je even de tijd moét nemen om alles om je heen te bekijken. Wedden dat je even rond je eigen as draait om alles in je op te nemen?

Wat maakt een Apple Store nu zo bijzonder? Wel, om te beginnen staan in een Apple Store bomen. Wat? Bomen in een winkel? Ja, inderdaad, een hele reeks echte bomen. Dit is vast cliché, maar die bomen bezorgen je echt een rustgevend gevoel bij je bezoek. Geloof me, je rusht niet door een Apple Store. Een Apple Store is meestal ook heel ruim met overal glaswanden, grote projectieschermen en mastodonten tafels waar je iPhones kunt uittesten, Apple Watches kunt passen en zelfs kunt surfen op een iMac of tekenen op een iPad (echt cool!). Kortom, het interieur is erg slim uitgedokterd.

Persoonlijke ervaring met Apple

Mijn vriend is al jàren fan van Apple en ikzelf ondertussen ook al bijna 5 jaar. Heb ik er spijt dat ik destijds van Android naar iOS ben overgestapt? Nee. Geen seconde! Persoonlijk vind ik iOS stukken beter, gebruiksvriendelijker en veiliger dan Android. In een mum van tijd had ik het programma onder de knie; dus gebruiksvriendelijk is het absoluut. Het was dan ook een meer dan logische beslissing toen ik een aantal jaar geleden een nieuwe iPhone kocht (6 Plus, goud), die ik bovendien nog steeds gebruik.

IMG_8227Behalve de camera aan de achterzijde en een minieme kras op het scherm is mijn iPhone 6 Plus nog in prima conditie. Na meer dan 4 jaar is zelfs de batterij nog in goede staat. Nee, dit is geen commercieel verkooppraatje; ik verkoop mijn oude iPhone niet. Maar een nieuwe iPhone aanschaffen, die optie sluit ik niet uit. Ik geef toe, de nieuwe iPhones die Apple vorige maand op de internationale markt bracht, zien er weer fantastisch goed uit, zowel vanbinnen, als vanbuiten. En in het bijzonder vind ik de camera en de functies die erbij gepaard gaan erg aantrekkelijk. Zo ben ik dol op de portretfunctie en het bokeh-effect. En helaas vind ik die niet terug op mijn prehistorische iPhone 6 Plus.

Maar goed, aankoop van een nieuwe iPhone is dus niet uitgesloten. Welke iPhone? Wel, mijn voorkeur gaat uit naar de iPhone XR (uitvoering: koraal), omwille van de goedkopere prijscategorie en de aantrekkelijke camerafuncties. Deze XR wens ik logischerwijze ook eerst in de winkel uit te testen, vooraleer ik een online bestelling zou plaatsen op apple.com. Aangezien de iPhone XR pas in oktober in de rekken te zien is, is het dus nog even afwachten.

Apple lanceerde onlangs niet alleen nieuwe iPhones, maar ook nieuwe Apple Watches. Mijn vriend heeft er al enkele jaren één om zijn mooie pols hangen, maar ik niet. Waarom niet? De Apple Watch is niet echt mijn ding. Het is ongetwijfeld een prachtig artikel met verrassende functies en mogelijkheden, maar ik kan het niet over mijn hart krijgen om zoveel geld te spenderen aan een gadget waar ik niet volledig achter sta. Ik heb namelijk een voorliefde voor de klassieke, stainless steel silver watches van bijvoorbeeld Swarosvki, met de nodige bling bling. Pas op, voor een Swarovski-horloge moet je ook diep in je geldbuidel tasten en een paar honderd euro’s op de toonbank leggen, maar zo’n horloge betekent meer voor mij dan de Apple Watch. Zo’n horloge straalt namelijk zoveel klasse en elegantie uit en ziet er bovendien erg vrouwelijk en sexy uit. Oké, het is duidelijk aan welke horloge ik de voorkeur geef.

Sorry schat, je had me bijna overtuigd, daar in de Brusselse Apple Store, maar ik moet je helaas teleurstellen. Voor mij geen Apple Watch voor Kerstmis, maar tegen een iPhone XR koraal zeg ik geen nee!

img_2174

Tekst en foto’s © hellostefaniee


Alle foto’s in dit artikel werden gemaakt met een iPhone X.

 

2 gedachtes over “Daguitstap naar Brussel

  1. Bedankt voor je reactie 😀
    Je hebt gelijk, de producten van Apple zijn inderdaad prijzig, maar ik heb het er wel voor over. 😅 Mijn iPhone kocht ik in 2014; dus ondertussen heb ik wel waar voor m’n geld gehad. 🤞🏼

    Like

  2. Leuk artikel. Ik heb verschillende apple producten gehad maar voelde me ook nooit aangetrokken tot de apple watch. Ik ben inmiddels helemaal van apple afgestapt en naar android gegaan omdat ik apple te duur vind voor mijn budget. Maar als je het toch kunt betalen waarom niet? 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.