Hotel Review: Les Maraîchers ***

Kort, maar o zo magisch!

Tijdens het eindejaarsweekend pakten mijn vriend en ik onze reiskoffers en vertrokken we voor een verlengd weekendje naar Colmar, het stadje met de allure van Belle en het Beest én het bruisende hart van de Elzas.

We boekten onze trip via Trivago.be en kwamen zo terecht bij het hotel waar we twee nachten verbleven. Onze vakantie in Colmar was helaas wat kort, maar o zo magisch!  Uiteraard droeg ons hotel een aardig steentje bij aan deze sprookjesachtige beleving in Colmar.

Benieuwd? Lees snel onze review!

dsc_0208

Het hotel

Les Maraîchers – Hotel – Restaurant ***
Route de Bâle 83
68000 Colmar
Frankrijk
Telefoon: +33 (0) 3 89 24 14 79
info@les-maraichers.com
Bezoek hier de website

De ligging van het hotel

 • gelegen aan Route de Bâle
 • gelegen op 1,5 km van het treinstation van Colmar
 • gelegen op 1,8 km van het stadscentrum van Colmar (op 20 minuutjes wandelafstand)

De faciliteiten van het hotel

 • 63 hotelkamers
 • volledig rookvrij
 • lift
 • airconditioning
 • toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden
 • gratis wifi in het hele complex
 • gratis afgesloten parking + fietsenstalling
 • terras
 • receptie 24/24 & 7/7
 • huisdieren toegelaten

Restaurant & Bar

 • ontbijt (optioneel): onbeperkt buffet met verschillende soorten brood en patisserie, divers beleg, warme dranken en fruitsappen
 • lunch & diner (reservatie): à la carte, lokale specialiteiten
 • bar

(+) Pluspunten

 • vriendelijk en correct personeel
 • uitgebreid en lekker ontbijt
 • ruime hotelkamer
 • comfortabele bedden
 • hygiënische badkamer (alles aanwezig)
 • verwarming & airconditioning in hotelkamer
 • gratis televisie & wifi
 • klantvriendelijk
 • dagelijkse poetsdienst
 • warm onthaal (24/24)
 • gelegen op wandelafstand van het stadscentrum
 • ruime & gratis parking

(-) Minpunten

/

Onze mening

Les Maraîchers ***

Helaas, het driesterrenhotel en restaurant “Les Maraîchers” heeft niet die bijzondere middeleeuwse architecturale uitstraling zoals je die vindt bij de huisjes en gebouwen in het stadscentrum van Colmar. Je zou kunnen zeggen dat dit hotel hierdoor een beetje uit de boot valt, maar dit is eigenlijk niet zo. Het hotel is gelegen op een kleine 2 km van het stadscentrum, wat het echter meer dan logisch maakt dat de architectuur niet hetzelfde is als die in het centrum, 2 km verderop. Het hotel is namelijk gelegen langs een drukke verkeersbaan en oogt evenzeer modern, aantrekkelijk en uitnodigend.

img_0502

Ligging van het hotel: op perfecte wandelafstand van het centrum

Op de ligging van het hotel hebben wij helemaal niets aan te merken. Les Maraîchers situeert zich op ongeveer 1,8 km van het historisch centrum van Colmar en op een twintigtal minuutjes wandelen. Wens je met het openbaar vervoer te reizen naar het stadscentrum? Dat kan, want er is een bushalte vlakbij het hotel. Sla je een gezonde wandeling niet in de wind, dan bereik je in een mum van tijd het historisch stadscentrum. De wandeling ernaartoe is bovendien erg eenvoudig: je verlaat het hotel langs de achterzijde van de parking en volgt de straat. Je arriveert automatisch aan een grote parking, vlak voor La Petite Venise. Heb je liever een kaart in de hand tijdens je wandeling? Geen probleem, aan de receptie van het hotel liggen tal van kaarten om je te begeleiden.

img_0507

De hotelkamer

Mijn vriend en ik hebben ondertussen al verbleven en gelogeerd in tientallen hotelkamers en telkens blijft het spannend om de allereerste keer de kamerdeur open te slaan en een eerste blik te werpen op de hotelkamer. Ook in Colmar was het niet anders. We hadden op voorhand natuurlijk al enkele foto’s van de kamers gezien op de website van het hotel, maar het is wellicht overbodig om te zeggen dat de hotelkamer die wordt toegewezen op reis niet altijd overeenstemt met die op de foto’s. Gelukkig stelde Les Maraîchers ons niet teleur. Onze hotelkamer was net zoals op de foto’s: netjes, ruim en modern. Oké, je spendeert je vakantie niet in je hotelkamer, maar het is altijd aangenaam om te logeren in een comfortabele en hygiënische hotelkamer.

Wij opteerden voor aparte bedden – niet omdat we niet graag samen slapen – maar, omdat op hotel een optimale nachtrust noodzakelijk is. Daarnaast was onze hotelkamer voorzien van: gratis wifi, televisie, verwarming (& airco), een bureau met zitplaats, extra lakens en kussens, een ruime garderobe en een eigen badkamer. Ook over de sanitaire voorzieningen hebben we zeker geen klachten: de badkamer met douche was hygiënisch, voorzien van voldoende handdoeken, zeepjes en een haardroger. Meer hebben we niet nodig.

Conclusie

Les Maraîchers Hotel & Restaurant had alles wat we zochten in een hotel en daarom geven wij het hotel een verdiende 9/10! Onze ruime hotelkamer was voorzien van alle essentiële elementen om ons verblijf in het hotel aangenaam en comfortabel te maken. Wij komen hier zeker nog eens terug!

A bientôt!

img_0179