Een herfstdag in hartje Londen

We ♡ London

Het is ondertussen alweer ruim 3 maanden geleden sinds mijn vriend en ik voor de laatste keer naar Londen zijn gereisd. Dat we graag afzakken naar de hoofdstad van Engeland is al lang geen geheim meer. De stad heeft namelijk zodanig veel in haar mars, dat het bijna onmogelijk is om alle must sees tijdens één citytrip te ontdekken. Londen barst immers van de culturele en historische bezienswaardigheden, maar ook de zangerige taal, de wereldlijke ambiance, fish & chips, the London tube, de typerende schattige taxi’s, de eekhoorntjes in St. James’ Park, noem maar op… dragen bij tot een echte Londense ervaring! En wij snuiven die Londense sfeer maar al te graag op.

Rainy weather, London weather

Op 14 oktober gingen mijn vriend en ik naar Londen voor 1 dag. Voor mij was het mijn vierde bezoek aan Londen en voor mijn vriend was het zijn euhm, wel, hij is ondertussen de tel kwijtgeraakt! Mijn trips naar Londen vielen in het verleden telkens in de winterperiode, maar deze keer was het een dagtrip in de herfst. En ja, ga je op vakantie naar Londen in de herfst, dan mag je je veelal verwachten aan een stereotiep regenachtig verblijf.

Zo verging het ook tijdens onze trip. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat hingen donkere regenwolken boven het stadscentrum. London weather, right! Maar hé, welk weer het ook is op vakantie, probeer altijd om er het beste van te maken.

Met de shuttle

En zo vertrokken we met de auto vroeg in de ochtend om in Calais te shuttle te nemen richting Folkestone. Eens gearriveerd aan de overkant van het kanaal, bij onze Britse vrienden, werden we geconfronteerd met het druilerige weer. Maar regen of geen regen, niets houdt ons tegen om af te zakken naar Londen.

Notting Hill

Tijdens deze daguitstap bezochten we Notting Hill, één der mooiste en romantische wijken van Londen. Notting Hill ken je vast en zeker van de gelijknamige film met Hugh Grant en Julia Roberts. Mocht je deze film toch nog niet hebben gezien (ja, dit is een gat in je filmcultuur), dan ken je deze fotogenieke stadswijk zeker van op Instagram. Influencers en instagrammers van over de hele wereld laten Notting Hill niet links liggen tijdens een trip naar Londen. Het pastelgetinte stadsgedeelte is enorm populair en staat gekend voor zijn antiekmarktjes, boekenwinkeltjes, bloesems, carnaval en niet te vergeten: Portobello Road, dé slagader van Notting Hill.

Een wandeling door de straten van Notting Hill laat een diepe indruk op je na. De wijk is een voortreffelijke mix van ‘classy’, ‘high end’ en ‘shabby’. Dit maakt Notting Hill dan ook zo hot en trendy bij het volk: je vindt er dingen die je nergens anders vindt. Dit alles en haar typische victoriaanse huisjes maken van Notting Hill een fotogenieke, niet te missen, zeldzame en geliefkoosde attractie van Londen.

Echter, Notting Hill is nog steeds een residentiële wijk. Hoewel ikzelf ook bescheiden actief ben op Instagram en niet vies ben van een mooie foto als herinnering aan mijn vakantie, heb ik tot mijn grote ergernis gemerkt dat ontzettend veel mensen wel erg ver gaan voor de perfecte foto in Notting Hill. Ikzelf zou nooit of te nimmer een persoonlijke eigendom betreden om er op de treden voor een roze deur te gaan zitten. Dit is een schrijnend fenomeen die voor mij persoonlijk echt de privacygrens overschrijdt. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de instagrammers die met uitgestrekte ‘follow me’-beweging sensueel poseren voor het perfect uitgekozen pastelgekleurd huisje ook beseffen dat Notting Hill een woonwijk is en de privacy, cultuur en historie van de wijk appreciëren.

NFL

’s Middags zochten we in Notting Hill een restaurantje om er te eten. Na een lekkere maaltijd achter de kiezen wandelden we nog even verder in Notting Hill, dronken we een hot chocolate in Starbucks terwijl we er schuilden voor een regenbui.

Even later vertrok mijn vriend naar een NFL game, iets verderop ten noorden, om er een match te zien van zijn favoriete NFL-ploeg: de Seattle Seahawks. Mijn vriend ging, zag en beleefde er een fantastische tijd. Hoe hij deze match ervoer, lees je in het artikel dat hij eigenhandig schreef voor de blog.

Alone time in London

Met mijn vriend weg, bleef ik natuurlijk moederziel alleen over. Ik had op voorhand een planning op papier gezet van waarheen ik wilde gaan en wat ik wilde zien in die uren alleen op pad in Londen. Gelukkig was het natuurlijk niet mijn eerste keer in Londen: ik kan me er al redelijk goed oriënteren en met de metro reizen is in principe echt niet moeilijk. Ik nam me echter voor om niet al te veel te steunen op de ‘tube’, maar om meer de wandeling effectief te wandelen (het was nog steeds aan het miezeren, maar dat nam ik er maar bij).

En zo vertrok ik vanuit Notting Hill richting Buckingham Palace, op eigen houtje door Londen. Bij Buckingham Palace ligt St. James’ Park, je weet wel, het park beter gekend als ‘hét park van de tamme eekhoorntjes’. Daar spendeerde ik een groot deel van mijn alone time. Hoe kan het dan ook anders: die eekhoorntjes zijn zò schattig. Bovendien straalde het park de meest prachtige herfstkleuren uit. St. James’ Park is één van mijn favoriete parken in hartje Londen.

Na St. James’ Park wandelde ik verder via Trafalgar Square naar het historische centrum van de stad waar ik de Big Ben in stellingen zag, Westminster Abbey en London Eye. Ik passeerde de plek waar ooit een terroristische aanslag heeft plaatsgevonden, wandelde via de brug over de Thames en probeerde op mijn favoriete plekje bij Westminster Bridge kiekjes te nemen van de Big Ben in de regen, maar de torenhoge stellingen droegen helaas niet bij tot een fotogeniek beeld.

Terug naar België

Omdat de dag bijna ten einde was en het tijd was om terug te keren naar de rendez-vous vertrok ik met de metro richting North Greenwich Station. Daar zag ik mijn vriend terug en namen we de auto richting België.

Nieuwe ervaring

Heb ik genoten van een beetje alone time in hartje Londen? Ja, natuurlijk. Het was een nieuwe beleving, een ervaring dat iedereen sowieso moet meemaken. Als je Londen in gezelschap kan ontdekken, dan geef ik de voorkeur natuurlijk aan deze optie.

London, calling!

Ja hoor, ook onze volgende trip naar Londen staat alweer in de agenda. En deze keer ga ik er o.a. naartoe met mijn zus, die Londen voor de eerste keer zal bezoeken. Binnen een maandje is het zover! Spannend!

dsc_0139

Tekst en foto’s © hellostefaniee

Een gedachte over “Een herfstdag in hartje Londen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.