Terug van weggeweest

Liefste lezers,

✏️ Hier zit ik dan. Voor mijn laptop aan de bureau in onze logeerslaapkamer in de woning van mijn schoonouders. Het is zonnig buiten, dus heb ik het slaapkamerraam volledig opengezet. Een warme wind waait door de kamer. Zalig om even weg te dromen bij dit zomerse weertje. ☀️

Helaas valt voorlopig niet veel weg te dromen. Want, ja, je leest het goed: ik zit helaas niet te dagdromen in mijn éigen woning, maar in die van mijn schoonouders, bij wie ik dus nog steeds logeer.

Ondertussen is reeds de 10de maand van ons logement ingegaan. De 10de maand al! Kun je het geloven? 😋 Hoog tijd dus dat we kunnen verhuizen naar onze eigen woning. Het is nog even wachten voor de verhuis tot begin augustus, maar de voorlopige oplevering van onze woning staat gepland rond 12 juli, net voor het bouwverlof. Laat ik bijgevolg concluderen dat het nog een maandje is vooraleer we effectief verhuisplannen kunnen smeden. Ik kan haast niet wachten! Een eigen stekje, die heerlijke privacy, ons eigen doen en laten zonder verantwoording te hoeven afleggen… Zalig! 👌🏼

Voor diegenen die nu pas intunen op de blog: eerst en vooral een hartelijke welkom en oprecht bedankt om mijn blog te bezoeken! 👋🏼 En ten tweede, om bovenstaand nieuws te verduidelijken, licht ik je graag in: mijn vriend en ik hebben in mei 2018 een nieuwbouwwoning op plan gekocht (sleutel-op-de-deur). Om voldoende centjes bij te sparen, ons woonkrediet te kunnen afbetalen en de algemene kosten wat te drukken, besloten we – met vreselijk veel pijn in ons hart – om ons dierbaar huurappartement op te zeggen en te gaan intrekken bij de ouders van mijn vriend. Dit tijdelijk logement zou – in theorie – ongeveer 9 maanden duren: zo lang zou het duren vooraleer onze woning instapklaar is. Natuurlijk, een woning bouwen gaat altijd gepaard met onvoorziene problemen en vertragingen. Ook wij kregen hiermee te kampen. Hierdoor werden sommige werken telkens uitgesteld naar een latere datum dan de voorziene planning en kwam de datum van de voorlopige oplevering daardoor ook in het gedrang.

Nu, ongeveer 10 maanden later en meer dan een halve maand in retard, logeren we nog steeds bij de ouders van mijn vriend. Ik zal eerlijk zijn, dit logement gaat niet zonder slag of stoot. Het is een zware emotionele rollercoaster! Maar we hebben die keuze meer dan een jaar geleden gemaakt omwille van financiële redenen en dat is tot op vandaag nog steeds onze grootste drijfveer: zuurgespaarde centen om in ons huis te pompen. Voor iedereen die in hetzelfde schuitje zit of ooit hetzelfde heeft meegemaakt, weet waarover ik spreek wanneer ik zeg: “zware emotionele rollercoaster”! 10 maanden is lang, maar 12 juli komt dichterbij en dat geeft ons veel hoop. Nog even tandenbijten dus. 😬

In de maanden die gepasseerd zijn, is er natuurlijk heel wat gebeurd. Zo heb ik hier op de blog een radiostilte van ongeveer 3 maanden ingelast. Niet bewust, neen. Ik had gewoon geen energie, geen inspiratie, geen motivatie om te berichten. Ik was emotioneel ‘op’ na een mentale breakdown eind maart. Het was – en is nog steeds – alsof ik mijn leven tijdens die 10 maanden aan de kant heb gezet en enkel maar heb ‘overleefd’ in plaats van ‘geleefd’. Klinkt erg duister en een tikkeltje pessimistisch, weet ik, maar gevoelens kan je helaas niet onderdrukken. Ik dacht dat ik misschien mijn zinnen kon verzetten door te bloggen, maar het bleek net het tegenovergestelde: ik kon er geen zinnig woord uitkrijgen. Ik was mezelf niet meer en mijn passie voor het schrijven stond bijgevolg dan ook op het laagste pitje ooit. Een pauze inlassen leek voor mij de beste oplossing. Maar vanaf nu ben ik terug met opgeladen batterijen en een heuse hoop nieuwe artikels in de maak. Zo verschijnt in de maand juli een meerdelige reportage over ons weekendje weg naar Nederland en staat de maand augustus volledig in het teken van onze zonvakantie naar Bulgarije, eerder deze maand. In het najaar plan ik om een aantal artikels over onze nieuwbouwwoning te publiceren, maar dit plan staat nog in z’n kinderschoenen en moet nog verder worden uitgewerkt.

Wat is zoal gebeurd:

 • De progressie in onze woning werd steeds duidelijker en duidelijker
 • In april vierde ik mijn 27ste verjaardag met een dagje Bellewaerde
 • We werden getrakteerd op een Hollands weekendje weg
 • In juni vertrokken we op vakantie naar Bulgarije
 • Ik snoof de nostalgie op tijdens een weekendje logeren bij mama
 • Onlangs woonde ik een prachtig trouwfeest bij van een ex-werkcollega
 • Mijn vriend en ik herontdekten onze passie voor boeken
 • En nog een aantal andere gebeurtenissen die ik voorlopig nog even geheim houd!

Niet alle, maar de meeste evenementen wil ik graag een plaatsje schenken op de blog, vergezeld van mooi beeldmateriaal.

Wil je geen enkel blogbericht missen? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van elke post! 📝

Tot snel!

🥰 Liefs,

Stefanie

Een gedachte over “Terug van weggeweest

 1. Blij dat je terug bent! Ik kan me heel goed voorstellen dat de voorbije periode heel zwaar is geweest! Gelukkig kan je nu beginnen aftellen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.