Hotel Review: Apart Hotel Het Veerse Meer *** (Kortgene, Nederland)

Dé Hollandse vakantieplek bij uitstek!

Tijdens het Hemelvaartsweekend pakten mijn vriend en ik onze reiskoffers en vertrokken we voor een weekendje weg naar het Veerse Meer, dé Hollandse vakantieplek bij uitstek gesitueerd net over de Belgisch – Nederlandse grens.  

We boekten onze trip samen met de familie van mijn vriend en kwamen zo terecht bij het hotel waar we 1 nacht verbleven. Onze vakantie aan het Veerse Meer was kort in tijd, maar had een agenda boordevol sportieve activiteiten! Uiteraard droeg ons hotel een aardig steentje bij aan deze sportieve beleving in Zeeland.

Benieuwd? Lees snel de hotel review!

De contactgegevens van het hotel

Apart Hotel Het Veerse Meer ***
Weststraat 2
4484 AA Kortgene
Nederland
Telefoon: +31 0 0113 301869
Bezoek hier de website

De ligging van het hotel

 • gelegen in het stadscentrum van Kortgene (“hoekje om”)
 • gelegen op wandelafstand van de haven van Kortgene
 • gelegen op amper een halfuurtje rijden van de historische stad Veere (aanrader!)
 • gelegen in het hart van fietsroutes en wandelroutes

De faciliteiten van het hotel

 • 10 gezellige hotelkamers (met optie roomservice)
 • gemeenschappelijke woonkamer met televisie
 • sfeervolle ontbijtruimte (met terras)
 • gratis internet
 • was- en strijkservice
 • gratis parking
 • huisdiervriendelijk
 • rookvrij hotel
 • check-in: van 13.00 uur tot 15.00 uur
 • check-out: 11.00 uur

Restaurant & Bar

 • uitgebreid ontbijt in buffetvorm
 • ontbijt van 08.30 uur tot 10.00 uur
 • op verzoek: vroeger of later ontbijten
 • op reservatie: ontbijt om mee te nemen of lunchpakket

(+) Pluspunten

 • toplocatie
 • kleinschalig hotel, maar charmevol en gezellig
 • kindvriendelijk en klantvriendelijk personeel
 • warm en persoonlijk onthaal
 • te verkrijgen bij de receptie: informatiebrochures en flyers
 • uitgebreid en lekker ontbijtbuffet
 • mooie hotelkamer
 • aparte inkom in hotelkamer
 • comfortabele bedden
 • moderne en hygiënische badkamer met inloopdouche
 • extra wastafeltje in slaapkamer
 • in elke hotelkamer: LCD-televisie, kluis en föhn
 • in elke hotelkamer: gratis internet, koffie en thee met waterkoker
 • dagelijkse poetsdienst
 • gelegen op wandelafstand van het stadscentrum
 • gratis parking
 • 3 soorten hotelkamers: “Twin”-kamer, “Twin Plus”-kamer en “Family”-kamer
 • rookvrije hotelkamers
 • gezinsvriendelijke hotelkamers
 • gelegen in een toeristische streek en op een boogscheut van allerlei lokale activiteiten

(-) Minpunten

Tijdens ons kortstondig verblijf in het Apart Hotel sliepen we in een hotelkamer op de bovenste verdieping van het gebouw. Het enige minpuntje is eerder praktisch van aard: de schuine plafonds en vervaarlijk lage plafondbalken bleken voor ons net iets te schuin en te laag te zitten. Het was opletten geblazen om ons hoofd niet te stoten!

 • Er is geen lift aanwezig.
 • Ietwat oubollige woonkamer.

Onze mening

Apart Hotel Het Veerse Meer ***

Apart Hotel Het Veerse Meer krijgt van Booking.com 3 sterren toegewezen en wij weten waarom!

Eerst en vooral is het dankzij zijn omvang en capaciteit dat het Apart Hotel zijn 3 sterren (deels) te danken heeft. Het hotel is met zijn 10 hotelkamers een uiterst kleinschalig verblijf. Het is dankzij deze kleinschaligheid dat Apart Hotel een unieke en persoonlijke charme uitstraalt. Het hotelpersoneel is uiterst vriendelijk en hoffelijk en begeleidt de hotelgasten met een correcte houding. Je bent er als hotelgast geen nummertje in een rij.

Naast de voortreffelijke manier van aanpakken kon het Apart Hotel geen betere ligging uitkiezen om er zich te vestigen: in het hartje van de stad én vlakbij talloze toeristische trekpleisters.

De ligging van het hotel: toplocatie!

Op de ligging van het hotel hebben wij helemaal niets aan te merken. In één woord: toplocatie!

Het Apart Hotel situeert zich op wandelafstand van het stadscentrum van Kortgene. Het was echt maar het hoekje om wandelen! Kortgene is een kleine stad waar alles op een boogscheut van elkaar ligt. Reizen met het openbaar vervoer vinden wij hier bijgevolg niet nodig. Sla je een gezonde wandeling niet in de wind, dan bereik je in een mum van tijd het stadscentrum.

Niet alleen ligt het hotel pal in het centrum van de stad, maar situeert het zich ook vlakbij enkele toeristische trekpleisters. Wat deze streek zo geliefd maakt bij haar bezoekers zijn de vele sportieve activiteiten die Zeeland aanreikt. Zo kun je er naar hartelust wandelen, fietsen, watersporten beoefenen, vissen, zeilen of gewoonweg gezellige stadjes bezoeken en lekker dineren.

De hotelkamer

Mijn vriend en ik verbleven ondertussen reeds in tientallen hotelkamers en telkens blijft het spannend om de allereerste keer de kamerdeur open te slaan en een eerste blik te werpen op de hotelkamer. Ook in Kortgene was het niet anders. We hadden op voorhand natuurlijk al enkele foto’s van de kamers gezien op de website van het hotel, maar het is wellicht overbodig om te zeggen dat de hotelkamer die wordt toegewezen op reis niet altijd overeenstemt met die op de foto’s. Gelukkig stelde Apart Hotel ons niet teleur. Onze hotelkamer was net zoals op de foto’s: netjes ingericht en modern. Oké, je spendeert je vakantie niet in je hotelkamer, maar het is altijd aangenaam om te logeren in een comfortabele en hygiënische hotelkamer.

Wij opteerden voor aparte bedden – niet omdat we niet graag samen slapen – maar, omdat op hotel een optimale nachtrust noodzakelijk is. Daarnaast was onze hotelkamer voorzien van: gratis wifi, televisie, verwarming (& airco), een bureau met zitplaats en gratis koffie en thee met waterkoker, extra lakens en kussens, een ruime garderobe in de aparte inkom en een eigen badkamer met toilet, afwastafel en nieuwe inloopdouche. Ook over de sanitaire voorzieningen hebben we zeker geen klachten: de badkamer met douche was hygiënisch, voorzien van voldoende handdoeken, zeepjes en een haardroger. Meer hebben we niet nodig.

Conclusie

Apart Hotel Het Veerse Meer kon ons zeker en vast bekoren tijdens ons weekendje weg. Daarom geven wij het hotel een verdiende 7,5/10! Onze hotelkamer was voorzien van alle essentiële elementen om ons verblijf aangenaam en comfortabel te maken. Wij komen hier zeker nog eens terug! Tot binnenkort!

Tekst en foto’s © hellostefaniee

In dezelfde reeks gepubliceerd:

Nederland, vakantieland!

Het Veerse Meer: dé toeristische trekpleister van Zeeland