Hotel Review: Mercure Parkhotel Krefelder Hof **** (Krefeld, Duitsland)

Sfeervol Krefeld

Tijdens het kerstweekend van 2019 pakten mijn vriend en ik onze reiskoffers en vertrokken we voor een flitsbezoekje naar de Duitse stad Krefeld, net over de Belgisch-Duitse landsgrens, gelegen aan de linkeroever van de rivier de Rijn.   

We boekten onze trip via BONGO en kwamen zo terecht bij het hotel waar we één nacht verbleven. Onze vakantie in Krefeld was kort, maar o zo gezellig! Uiteraard droeg ons hotel een aardig steentje bij aan deze sfeervolle beleving in het Duitse Krefeld.

Benieuwd? Lees snel onze review!

Praktische informatie van het hotel

Mercure Parkhotel Krefelder Hof ****
Uerdinger Str. 245
47800 Krefeld
Noord-Rijnland-Westfalen
Duitsland
Telefoon: +49 (02151) 584 911
E-mail: h5404-re@accor.com
Bezoek hier de website van het hotel 

De ligging van het hotel

 • gelegen vlakbij bus- en tramhaltes
 • gelegen vlakbij het mooie park Sprödentalplatz
 • gelegen op 2,2 km van het stadscentrum van Krefeld (halfuurtje wandelen)
 • gelegen op 3 km van het treinstation van Krefeld

De faciliteiten van het hotel

 • 160 hotelkamers met wifi
 • private parking (betalend: 10 euro/dag)
 • toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit
 • receptie 24/24
 • inchecken vanaf 15.00 uur
 • uitchecken tot 12.00 uur
 • taxidienst van en naar Dusseldorf Airport (betalend)
 • stomerij/strijkservice (betalend)
 • lift
 • boetiek/winkelen/kapper
 • restaurant/bar/roomservice
 • ontbijt (betalend)
 • zakelijke diensten: vergaderzalen/conventiehotel
 • massage en sauna (betalend)
 • huisdieren toegelaten (12 euro per nacht)
 • voor de liefhebbers is er een condoomautomaat in het hotel

De hotelkamers

 • diverse hotelkamers: ‘Standard’, ‘Superior’ en ‘Privilege’
 • kinderbed op aanvraag
 • gratis wifi
 • privé badkamer met douche/bad, toilet en haardroger

Restaurant & Bar

 • La Brasserie: internationale keuken: lunch en diner
 • Bierstube: regionale keuken (ambachtelijke bieravonden elke vrijdagavond)
 • Derby Bar: diner

(+) Pluspunten

 • vriendelijk personeel
 • ruime hotelkamer
 • hygiënische badkamer (alles aanwezig)
 • verwarming & airconditioning in hotelkamer
 • gratis wifi
 • klantvriendelijk
 • dagelijkse poetsdienst
 • gelegen op wandelafstand van het stadscentrum
 • ruime & verzorgde parking

(-) Minpunten

 • onze hotelkamer kon een opfrisbeurt gebruiken (verouderde kamer/gordijnen/meubilair/tapis plein…)
 • betalende parking
 • naar ons gevoel waren de matrassen een beetje te hard

Onze mening

Mercure Parkhotel Krefelder Hof ****

Het viersterrenhotel Mercure Parkhotel Krefelder Hof is een prima uitvalsbasis wanneer je het stadscentrum van Krefeld bezoekt. Het hotel is gelegen op wandelafstand van winkelcentra en de kerstmarkt in de winter. Omgeven door het groene park bevinden we ons in een rustige omgeving: ideaal om na het drukke stadsleven even tot rust te komen.

Mercure Parkhotel Krefelder Hof beschikt over maar liefst 160 (diverse) hotelkamers: voor elk wat wils dus! De hotelkamers zijn ruim en allemaal voorzien van (gratis) wifi, een eigen badkamer met douche of bad en een haardroger. Bijna alle kamers beschikken over airco. De inkomhal van het hotel oogt ruim en modern.

Business meetings houden in een van de 13 vergaderzalen van het hotel? Dat kan perfect! Met een maximale capaciteit van 220 personen is het mogelijk om er grote corporate events te organiseren.

Mercure Parkhotel Krefelder Hof spitst zich ook toe op gastronomie. Tijdens het verblijf heb je als gast de keuze uit maar liefst twee verschillende restaurants en één bar  (La Brasserie, Bierstube en Derby Bar). Elk restaurant of bar heeft zijn eigen culinaire karakteristieken.

Wij hebben niet ontbeten, noch gedineerd in het hotel. Hierover kunnen wij bijgevolg geen review schrijven.

Ligging van het hotel: op wandelafstand van de kerstmarkt

Op de ligging van het hotel hebben wij helemaal niets aan te merken. Het Mercure Parkhotel Krefelder Hof situeert zich op ruim 2 km van de kerstmarkt van Krefeld (een halfuurtje wandelen).

Wens je met het openbaar vervoer te reizen naar het stadscentrum? Dat kan, want er is een bushalte én een tramlijn vlakbij het hotel.

Sla je een gezonde wandeling niet in de wind, dan bereik je in een mum van tijd het stadscentrum. De wandeling ernaartoe is bovendien erg eenvoudig: je verlaat het hotel via de private parking en gaat linksaf en volgt de straat. Je arriveert aan een groot busstation, vlak voor het winkelcomplex Primark. Heb je liever een kaart in de hand tijdens je wandeling? Geen probleem, aan de receptie van het hotel liggen tal van kaarten om je te begeleiden.

De hotelkamer

Mijn vriend en ik hebben ondertussen al verbleven en gelogeerd in tientallen hotelkamers en telkens blijft het spannend om de allereerste keer de kamerdeur open te slaan en een eerste blik te werpen op de hotelkamer. Ook in Krefeld was het niet anders. We hadden op voorhand natuurlijk al enkele foto’s van de kamers gezien op de website van het hotel, maar het is wellicht overbodig om te zeggen dat de hotelkamer die wordt toegewezen op reis niet altijd overeenstemt met die op de foto’s. Gelukkig stelde Mercure Parkhotel Krefelder Hof ons niet teleur. Onze hotelkamer was net zoals op de foto’s: verzorgd, ruim en voorzien van alle essentiële benodigdheden. Oké, je spendeert je vakantie niet in je hotelkamer, maar het is altijd aangenaam om te logeren in een comfortabele en hygiënische hotelkamer.

Wij opteerden voor aparte bedden – niet omdat we niet graag samen slapen – maar, omdat op hotel een optimale nachtrust noodzakelijk is. Daarnaast was onze hotelkamer voorzien van: gratis wifi, televisie, verwarming (& airco), een bureau met zitplaats, extra lakens en kussens, een ruime garderobe en een eigen badkamer. Ook over de sanitaire voorzieningen hebben we zeker geen klachten: de badkamer met douche was hygiënisch, voorzien van voldoende handdoeken, zeepjes,  een haardroger en een heerlijk grote spiegel! Meer hebben we niet nodig.

Eén minpuntje aan de hotelkamer zelf: mag wat moderner.

Conclusie

Mercure Parkhotel Krefelder Hof **** verzorgde onze verblijf in Krefeld en daarom geven wij het hotel een mooie 7,5/10! Onze ruime hotelkamer was voorzien van alle essentiële elementen om ons verblijf in het hotel aangenaam en comfortabel te maken. Wij komen hier zeker nog eens terug! Bedankt!

Auf Wiedersehen!

Tekst en foto’s © hellostefaniee