Ontdek het wondermooie Zwitserland!

Travel Bucket List

Ik heb een travel bucket list. Een travel wat? Geen zorgen, ik leg het je even uit. In principe zegt de naam het al zelf: ‘travel’ betekent ‘reis’ en ‘bucket list’ betekent ‘verlanglijstje’. Met andere woorden: een ‘travel bucket list’ is een ‘reisverlanglijstje’. Accurater, een ‘travel bucket list’ is een complete en gepersonaliseerde lijst gevuld met interessante en unieke reisbestemmingen (o.a. landen, steden, natuurparken, road trips, cruises, expedities, safari’s, diverse speciale locaties, etc.), verspreid over de hele wijde wereld én die je zeker wil gezien, ervaren en bezocht hebben in je leven. Klinkt aantrekkelijk, nietwaar?!

Toegegeven, mijn travel bucket list is eindeloos. Ein-de-loos! Mijn honger om de wereld te ontdekken is onverzadigbaar, zo blijkt. Het is dan ook geen wonder dat ik quasi altijd sta te poppelen om mijn koffers te pakken en de wereld in te trekken wanneer mijn fulltime job en – nog belangrijker – mijn portefeuille het toelaten. Gelukkig mocht ik onlangs, meer specifiek deze zomer, een wonderlijke bestemming afpunten op mijn lijst. Zwitserland! Dit West-Europees land (geen EU-lid trouwens!) is jouw aandacht zeker waard en wel exact hierom.

Zwitserland, vakantieland!

Eigenlijk hoeft het niet meer geschreven. Zwitserland behoort ongetwijfeld tot de lijst van allermooiste landen gelegen in het noordelijk halfrond. De Zwitserse Bondsstaat herbergt immers opzienbarende natuurparels, traditionele gastronomie, een eeuwenoude cultuur, fijne stadjes en dorpjes en niet te vergeten: de Grand Tour van Zwitserland.

Maar de reden waarom Zwitserland je de ogen echt doet uitkijken, is meteen ook dé voornaamste karakteristiek van het land. De unieke natuurpracht van de Zwitserse Alpen is namelijk moeilijk te overtreffen! Je kent het typische beeld zeker en vast: getimmerde houten berghutjes gesprokkeld over glooiende, groene alpineweides bezaaid met wilde bloemen, her en der bruine koetjes met een grote, klingelende koebel rond de nek, besneeuwde bergtoppen (zelfs in de zomer!), duizelingwekkende wandelpaden met sprakeloze vergezichten, adembenemende bergkammen, kortom: denk ‘vrolijke Fräulein Maria’ met een Sound of Music-deuntje.

Nu je het typische ansichtkaartbeeld voor de geest hebt, begrijp je beslist waarom wij deze zomer verliefd geworden zijn op Zwitserland en haar sensationele Alpen!

Jungfrau bergtop met schaduwrijke boomgrens

Zwitserland, Alpenland!

We hebben al enkele jaren ons reishongerig oog op Zwitserland gericht. Zwitserland profileert zich als een droombestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en eenieder die het heerlijk vindt om te vertoeven in de bergen. I hear a siren calling! Je snapt het wel, we moesten er gewoon heen!

Ik spreek over bergen en wandelen, maar uiteraard bestaat Zwitserland niet enkel uit een indrukwekkend berglandschap, alhoewel het praktisch gezien niet veel zal schelen! De Zwitserse Alpen bedekken namelijk ongeveer de helft van het hele land! Geen wonder dat Zwitserland in de volksmond ook vaak het ‘Alpenland’ wordt genoemd. Sterker nog, de hoogste en de mooiste bergtoppen van de Alpen bewonder je in het Zwitserse gedeelte van het natuurlandschap. Niet enkel bergketens, maar ook meren en rivieren, diverse klimaten, botanische tuinen, cultureel UNESCO Werelderfgoed, uitstekende gastronomie en de ongeziene gastvrijheid van de Zwitserse bevolking zijn slechts een handvol karakteristieke schoonheden die Zwitserland een prachtbestemming bij uitstek maken. Verdient Zwitserland een plekje op jouw travel bucket list? Je zou gek zijn om het land links te laten liggen! Nou ja, dat is mijn mening.

Zwitserse Alpen als zomervakantiebestemming

Karakteristieke kiekjes van de Zwitserse Alpen zijn er bij de vleet. Curieuze wildlife, groene valleien, kronkelende rivieren, denderende watervallen, rotsige bergkammen, fleurige weides, kortom: het is een variërende regio waar altijd iets te ontdekken valt.

Je leest het al, het is een waarheid als een koe: Moeder Natuur heeft Zwitserland rijkelijk beloond. Hoe rijkelijk precies, dat ontdekten wij tijdens onze zomervakantie naar de Zwitserse Alpen.

In het hoogseizoen van de zomer van het jaar 2020 vertrokken wij met de wagen op vakantie richting Isenfluh, nabij de vallei van Lauterbrunnen in Zwitserland. Tijdens deze vijfdaagse reis hebben we ontzettend veel gezien, geproefd, beleefd, gefilmd, gefotografeerd en vooral: veel gewandeld in de bergen!

Over het klimaat in de Zwitserse Alpen? Wel, je kunt wel stellen dat het afwisselend was! Er was blakende zon, verfrissende regen en, ja, zelfs compleet onverwachte sneeuw! Dat Zwitserland in alle jaargetijden een populaire vakantiebestemming is, weet iedereen, maar sneeuw in augustus, was voor ons een unieke ervaring.

Onze vakantie in Zwitserland was er één die vol zat met unieke ervaringen. Elke belevenis was zo verbluffend, zo memorabel, dat we onze herinneringen met niets zouden willen ruilen. Dat beloven spectaculaire blogposts te worden, nietwaar?! 🙂

acs_0223

Tekst en foto’s © hellostefaniee